Quantcast

M. Pompeo: Kinija negali pretenduoti į pasaulinę lyderystę

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo ketvirtadienį pasmerkė kinų teismo sprendimą įkalinti Honkongo demokratijos aktyvistus, bandžiusius pabėgti greitaeige motorine valtimi, ir pareiškė, kad Kinija taip pademonstravo savo tikrąjį veidą savo piliečiams.

„Režimas, neleidžiantis savo žmonėms išvykti, negali pretenduoti į didybę ar pasaulinę lyderystę. Tai tiesiog trapi diktatūra, bijanti savų žmonių“, – sakoma M. Pompeo pranešime.

Kinijos teismas trečiadienį skyrė iki trejų metų laisvės atėmimo bausmes dešimčiai Honkongo demokratijos aktyvistų, mėginusių pabėgti iš pusiau autonominio miesto greitaeige motorine valtimi ir pasiprašyti prieglobsčio Taivane.

Ši grupė rugpjūčio 23 dieną buvo areštuota Kinijos pakrančių apsaugos pakeliui į Taivaną, atvėrusį duris honkongiečiams, griežtėjant disidentų persekiojimui Honkonge.


Šiame straipsnyje: JAVKinijarepresijosopozicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

siuo

siuo portretas
pasisakymu sis jav politveikejas tik parodo savo pozicija demokratu atzvilgiu reiskia globalistu ir politveidmainiskai balansuja tarp Trmpo ir Bideno kad ir toliau isliktu toje pacioje kedeje nepamirsim kaip jo nurodymu nezinant prezidentui buvo sudorotas persu generolas ir be mosad neapsieita ir tai parodo kokia supuvus zyd iska /morale/ kurios isvis nera yra tik itakos zonos ir pinigai kuriu pagrindu zud omi globalistam neparankus zmones?...

Čiubaka

Čiubaka portretas
greičiau pasibaigtų burgerchuntos diktatūra Lietuvoje

diktaturos

diktaturos  portretas
ilgai netraukia. Siame amziuje visos jos ir nusibaigs.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių