Quantcast

M. Pompeo: JAV vadovas parašė B. al Assadui laišką

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) asmeniškai parašė Sirijos vadovui Basharui al Assadui (Bašarui Asadui) dėl nuo 2012 metų jo šalyje dingusio žurnalisto Austino Tice'o (Ostino Taiso), penktadienį pranešė valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas).

„JAV vyriausybė nekart bandė įtraukti sirų pareigūnus siekiant Austino paleidimo“, – sakoma M. Pompeo pareiškime, kuris buvo paskelbtas minint aštuntąsias A. Tice'o dingimo metines.

„Prezidentas Trumpas kovo mėnesį parašė Basharui al Assadui siūlydamas tiesioginį dialogą“, – pridūrė valstybės sekretorius.

Tuomet D. Trumpas paskelbė savo pareiškimą, kuriame patvirtino savo prašymus dėl A. Tice'o ir pakartojo raginimą jį paleisti.

„Paprašiau Sirijos vyriausybės bendradarbiauti su mumis, kad surastume ir susigrąžintume Austiną. Aš dar kartą kviečiu Siriją padėti mums parvežti jį namo“, – sakė D. Trumpas.

A. Tice'as buvo laisvai samdomas fotožurnalistas, bendradarbiavęs su naujienų agentūra AFP, dienraščiu „The Washington Post“, leidybos bendrove „McClatchy“ ir kitais JAV žiniasklaidos kanalais, kol dingo Sirijoje 2012-ųjų rugpjūtį.

Praėjus mėnesiui pasirodė vaizdo įrašas, kuriame nežinomos ginkluotų vyrų grupės nelaisvėje atsidūrusiam A. Tice'ui, kuriam tuo metu buvo 31 metai, buvo užrištos akys.

Nuo to laiko nebuvo oficialios informacijos, ar jis yra gyvas, ar miręs.

Kovo mėnesį D. Trumpas sakė, kad JAV parašė laišką Damasko valdžios institucijoms, nenurodydamas, kad jis pats asmeniškai parašė B. al Assadui, kurio Vašingtonas nenori matyti valdžioje.

Tuo metu JAV prezidentas sakė nežinąs, ar A. Tice'as yra gyvas, bet penktadienį jis pareikalavo atsakymų iš Damasko.

„Mano administracijoje nėra svarbesnio prioriteto nei užsienyje dingusių amerikiečių suieškojimas ir grąžinimas [namo]“, – sakė D. Trumpas.

„Tice'ų šeima nusipelno atsakymų. Mes palaikome Tice'ų šeimą ir nenurimsime, kol sugrąžinsime Austiną namo“, – teigė jis.

M. Pompeo sakė, kad jis ir D. Trumpas tikisi, jog „nebereikės tokio kito pareiškimo kaip šis po metų“.

Prieš metus JAV vyriausybė teigė mananti, kad A. Tice'as vis dar gyvas.

Jo motina Debra Tice (Debra Tais) sausį teigė turinti „patikimos informacijos“ apie tai, tačiau nedetalizavo.

2018 metais JAV valdžios institucijos paskelbė apie 1 mln. dolerių atlygį už informaciją, kuri padėtų surasti žurnalistą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nordland

nordland portretas
grazuoliai blyn .... rasykite laiskus savo teroristams idlibe ir prasykite, kad grazintu ta jusu fotografa. aisku jei jis dar tebeturi galva ant peciu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių