Quantcast

M. Pompeo: JAV tęs kovą su IS, nepaisant pasitraukimo iš Sirijos

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo gina ginčytiną prezidento Donaldo Trumpo sprendimą išvesti amerikiečių dalinius iš Sirijos.

„Islamo valstybė“ (IS) vis dar yra vienas didžiausių pavojų Artimiesiems Rytams, su ja ir toliau bus efektyviai kovojama, pareiškė M. Pompeo antradienį Jordanijos sostinėje Amane pradėdamas savo kelionę po Artimuosius Rytus.

„Prezidento sprendimas atitraukti iš Sirijos mūsų žmones tam jokiu būdu neturės įtakos“, - kalbėjo jis. Esą ir toliau bus įmanoma nuožmiai kovoti su ekstremistais.

Kalbėdamas apie Iraną, M. Pompeo paskelbė apie dar griežtesnius veiksmus. Teheranas, anot jo, kartu su IS yra didelė grėsmė regionui. JAV ateinančiomis dienomis ir savaitėmis imsis „tikro spaudimo“ šaliai.

Po D. Trumpo pareiškimo, kad JAV „greitai“ išves savo dalinius iš Sirijos, ir toliau tvyro nežinia, kada tiksliai amerikiečiai paliks pilietinio karo alinamą šalį. M. Pompeo skrisdamas į Amaną, Valstybės departamento duomenimis, patvirtino, kad apie tvarkaraštį nekalbama. Jis nenorėjo pasakyti, ar pirmieji iš maždaug 2 000 JAV karių jau paliko Siriją.

M. Pompeo iki sausio 15 dienos aplankys 8 arabiškojo pasaulio šalis. Pagrindinė kelionės žinia yra ta, kad JAV nepalieka Artimųjų Rytų vienų, pareiškė Valstybės departamentas. M. Pompeo dar lankysis Egipte, Bahreine, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Katare, Saudo Arabijoje, Omane ir Kuveite.


Šiame straipsnyje: JAVMike PompeoSirijaIS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuoliai. Atidarykit karine baze Briuselyje. Ten kaip tik islamo valstybes GENERALINIS STABAS. Laukiam, su.is.ti jus kovotojai.

as

as portretas
pasitrauks, bet tes kova ?? neakivaizdziai ? internetu ? dronais ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių