Quantcast

M. Podoliakas: bet koks kompromisas su Rusija sunaikintų Ukrainos valstybingumą

  • Teksto dydis:

Bet koks kompromisas su Rusija, siekiant užbaigti karą Ukrainoje, sunaikintų Kyjivo valstybingumą, naujienų agentūrai AFP teigė Ukrainos prezidento patarėjas Mychaila Podoliakas.

Anot jo, Maskva nekenčia Ukrainos ir siekia atkurti Sovietų Sąjungą. 

„Mums kompromisas neegzistuoja, nes Rusija mūsų nekenčia, ji atėjo, kad sugriautų Ukrainos valstybės koncepciją“, – AFP sakė M. Podoliakas. 

„Kompromisas vienaip ar kitaip vestų prie lėto Ukrainos ir jos valstybingumo praradimo“ ir „Sovietų Sąjungos sugrįžimo“, – pridūrė jis. 

Jis taip pat pridūrė, kad praėjusį mėnesį pradėtas Kyjivo kontrpuolimas, kuriuo siekiama susigrąžinti Maskvos kontroliuojamas Ukrainos teritorijas, bus ilgas ir įtemptas. 

M. Podoliakas pareiškė, kad pažanga yra daug lėtesnė, nei norima. 

„Be abejo, ši operacija bus gana sudėtinga, ilga ir užtruks nemažai laiko“, – sakė jis. 

Prezidento patarėjas taip pat nurodė, kad Kyjivas siekia karinio patruliavimo Juodosios jūros šalyse, kad galėtų tęsti grūdų eksportą po to, kai Maskva pirmadienį atsisakė pratęsti susitarimą dėl ukrainietiškų grūdų eksporto.

Su AFP jis kalbėjosi praėjus kelioms dienoms po to, kai Maskva nutraukė susitarimą ir dvi naktis iš eilės sudavė smūgius Ukrainos Juodosios jūros uosto infrastruktūrai.

„Derybos vyksta visais lygmenimis. Čia turėtų būti pridėtas Jungtinių Tautų mandatas sukurti karinį patrulį, į kurį būtų įtrauktos šalys, kurios palaiko ryšius su regionu, pavyzdžiui, Turkija, Bulgarija ar kitos valstybės“, – sakė M. Podoliakas. 

Jis nurodė, kad mūšio lauke Kyjivas susiduria su sunkumais dėl smarkiai užminuotų teritorijų ir logistikos problemų, įskaitant problemas, susijusias su ginklų tiekimu. 

Jis teigė, kad Kyjivui reikia papildomų 200 tankų ir dešimčių naikintuvų „F-16“, kad paspartintų kontrpuolimą ir sustiprintų savo pozicijas Rytų ir Pietų Ukrainoje.

„Žinoma, mums reikia papildomų šarvuočių – pirmiausia dviejų-trijų šimtų tankų“, – AFP žurnalistams sakė M. Podoliakas. 

„Mums reikia 60-80 „F-16“ lėktuvų, kad apsaugotume oro erdvę, ypač netoli fronto“, – pridūrė jis. 

Anot M. Podoliako, Ukrainos pajėgų vykdomų puolamųjų operacijų skaičius pamažu didėja.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeMychailo PodoliakasRusijaUkrainos valstybingumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių