Quantcast

M. Le Pen dalyvaus 2022-ųjų Prancūzijos prezidento rinkimuose?

Prancūzų ultradešiniųjų partijos „Nacionalinis sambūris“ lyderė Marine Le Pen (Marin Le Pen) ketvirtadienį pareiškė, kad dalyvaus 2022 metais vyksiančiuose Prancūzijos prezidento rinkimuose, skelbia laikraštis „Le Figaro“.

„Aš kruopščiai viską apgalvojau, sprendimas priimtas. Rengiuosi prezidento rinkimams“, – pareiškė M. Le Pen.

Dabartinis šalies lyderis „Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pats jau pradėjo prezidentinę kampaniją, neleisiu jam vienam dalyvauti [priešrinkiminėje kovoje]", tvirtino ji.

Politikė dar pernai tvirtino, kad E. Macronas faktiškai ruošiasi kitiems rinkimams, bet oficialiai valstybės vadovas dar nerengia jokių priešrinkiminių renginių.

M. Le Pen sakė siūlanti „didžiulę alternatyvą, kad šalis vėl atsistotų ant kojų“ ir būtų sukurta „nacionalinė vienybė“.

Moteris tvirtino, kad taip anksti paskelbdama apie kandidatavimą ji suteikia Prancūzijai „vilties žinutę“.

M. Le Pen jau trečią kartą iš eilės dalyvaus Prancūzijos prezidento rinkimuose.

Jos kandidatūra dar turi būti patvirtinta per „Nacionalinio sambūrio“ suvažiavimą 2021-aisiais. Šios partijos kylanti žvaigždė ir Europos Parlamento narys Jordanas Bardella (Žordanas Bardela) televizijai BFMTV sakė, kad dėl to problemų neturėtų kilti.

Per 2017 metais vykusius rinkimus M. Le Pen pateko į antrą balsavimo turą, bet galiausiai pralaimėjo 66 proc. balsų surinkusiam E. Macronui.

Šiuo metu jis susidūręs su vienu sudėtingiausių savo prezidentavimo epizodų, jau 43 dienas besitęsiant transporto sektoriaus darbuotojų streikui prieš pensijų reformą ir tebegyvuojant „geltonųjų liemenių“ judėjimui, siekiančiam socialinio ir ekonominio teisingumo.

Artėjant kovą rengiamiems vietos valdžios rinkimams, M. Le Pen siekia privilioti nusivylusius centro dešinės ir net kraštutinės kairės pažiūrų rinkėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebetojas

Stebetojas portretas
Kazko nebesiseka Europai su vadovais... Prancuzijai ypatingai... Visur arabai, arabai, arabai...

Putinas

Putinas portretas
ją be abejonės rems kaip ir visus išdavikus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių