Quantcast

M. Gorbačiovas kaltina JAV siekiant pasaulinio karinio dominavimo

Vašingtonas, atsisakydamas branduolinių ginklų kontrolės sutarčių, siekia įgyti visišką karinį pranašumą, per interviu Japonijos laikraščiui „Asahi“ sakė buvęs Sovietų Sąjungos prezidentas Michailas Gorbačiovas. Pasak M. Gorbačiovo, Rusija ir JAV turėtų atnaujinti dialogą ginklų kontrolės klausimais ir siekti pasaulio be branduolinių ginklų.

„Pagrindinė JAV pasitraukimo iš sutarčių priežastis yra jų pasiryžimas panaikinti visus apribojimus karinėje srityje ir įgyti visišką karinį pranašumą. Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje vienos šalies dominavimas yra neįmanomas“, – teigė M. Gorbačiovas.

„Jei saugumo srityje bus kokio nors nestabilumo, visa pasaulio politika panirs į anarchiją ir nepastovumą dėl naujų ginklavimosi varžybų. Tai turės įtakos visų šalių saugumui, įkaitant JAV“, – teigė jis.

Ankstesniame interviu CNN M. Gorbačiovas pareiškė viltį, kad JAV ir Rusijos vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutartis (INF) bus išsaugota, bet rugpjūčio 2 d. Vašingtono iniciatyva sutartis buvo nutraukta. Kitos Rusijos ir JAV strateginės ginkluotės mažinimo sutarties, žinomos kaip „New START“, ateitis taip pat neaiški. Sutartis nustos galioti 2021 metų vasarį, bet dėl Vašingtono požiūrio sutarties pratęsimo galimybė lieka neaiški.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
To dar nepasodino?

Anonimas

Anonimas portretas
Tas dar negyvelis kazka peza. Turejo kalejime suputi parazitas.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Nu fufaikes palokite atidirbkite savo rublius :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių