Quantcast

A. Lukašenkos įsakymu per 80 protestams padėjusių karių ir teisėsaugininkų neteko laipsnių

Daugiau kaip 80 buvusių Baltarusijos karių ir teisėsaugos pareigūnų iš įvairių agentūrų pagal autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos pasirašytą įsaką neteko savo karinių ir specialiųjų laipsnių.

„Sociopolitinės eskalacijos, kuria siekta destabilizuoti šalį, periodu kai kurie kariai ir teisėsaugininkai kurstė protestų nuotaikas visuomenėje organizuodami nesankcionuotus mitingus ir dalyvaudami juose, skelbdami internete ekstremistinę medžiagą, ragindami imtis radikalių veiksmų, skelbdami asmeninius valstybės tarnautojų, žurnalistų ir teisėsaugos pareigūnų duomenis, juos kaltindami, įžeidinėdami ir jiems grasindami“, – remdamasi A. Lukašenkos spaudos tarnyba antradienį pranešė valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Savo laipsnių taip pat neteko teisėsaugos pareigūnai, „parodę nepagarbą valstybės simboliams, išmetę tarnybinius pažymėjimus, nusiėmę antpečius, atsisakę vykdyti savo tarnybines pareigas. Kai kurių atžvilgiu dabar vyksta kriminaliniai tyrimai, taip pat ir dėl teroro aktų organizavimo“, nurodė spaudos tarnyba.

Baltarusijoje po rugpjūčio 9-osios prasidėjo masiniai protestai prieš šalies vadovo rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis prezidentas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, rezultatus.

Jo oponentai sako, kad rinkimai buvo suklastoti. Protestuotojai reikalavo A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių išlaisvinimo ir naujų rinkimų. Pastaruoju metu šalyje masiniai protestai virto pavienėmis protesto akcijomis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fui

Fui portretas
Neidomus mums tas traktoristas, baikit apie tokius rasyti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių