Quantcast

A. Lukašenka sureagavo į planuojamas NATO pratybas Lenkijoje: tokių dar nebuvo

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka antradienį Minske vykstančioje saugumo konferencijoje sureagavo į kitą pavasarį planuojamas NATO pratybas Lenkijoje. Pasak jo, tokių NATO pratybų šalia Baltarusijos sienų Minskas nėra regėjęs.

A. Lukašenka pabrėžė tik neseniai sužinojęs apie didžiules NATO planuojamas „Defender 2020“ („Gynėjas 2020“) pratybas Lenkijoje, kuriose dalyvaus dešimtys tūkstančių JAV karių, praneša Baltarusijos naujienų agentūra „BelTA“

„Pagal karių skaičių, tokio masto pratybų prie mūsų sienų dar nebuvo“, – sakė A. Lukašenka.

Pasak Baltarusijos lyderio, neaišku, „kam reikia“ tokių didžiulių pratybų visai netoli Baltarusijos sienų.

„Kokį galima užduoti su tuo susijusį retorinį klausimą, jūs žinote. Nežinau, kam viso to reikia“, – tvirtino prezidentas.

Kitų metų pavasarį rengiamose karinėse pratybose „Defender 2020“, kuriose bus repetuojamas dalinių perkėlimas į Lenkiją ir Baltijos šalis, dalyvaus 37 000 karių. Iš už Atlanto bus atsiųsta 20 000 kareivių.

Nuo balandžio iki gegužės vyksiančių pratybų tikslas yra padidinti parengtį NATO viduje ir atgrasyti galimą priešininką, pareiškė JAV kariškiai. Per JAV vadovaujamas pratybas, kuriose dalyvaus 19 valstybių, Vokietija taps logistikos centru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Tai tegul džiaugiasi baltarusiai, kad prie jų sienų treniruosis NATO, o ne Rusijos karinės pajėgos. Iš NATO pusės Baltarusijai negręsia joks pavojus. Didesnis ir realesnis pavojus - iš Rytų.

Visų šalių batkos varykit tik į putką, bet ne pro šalį

Visų šalių batkos varykit tik į putką, bet ne pro šalį portretas
Artėja chana kolchoznikui, jau gavkajet net be putkos nurodymo. Kitamet įsives Rusijos rublį ir bus pasiųstas pensijon...

Bulbasas

Bulbasas portretas
Klausimelis? Kas yra didesnė grėsmė Baltarusijai? NATO su 37 tūkst. ar Rusija su 300 tūkst zapad pratybose??
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių