Quantcast

A. Lukašenka prisiima nuopelną už S. Cichanouskajos gyvybės išgelbėjimą

Buvusi kandidatė Baltarusijos prezidento rinkimuose Sviatlana Cichanouskaja užmiršo, kas ją išgelbėjo, penktadienį pareiškė šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

„Ta Baltarusijos pilietė, namų šeimininkė Cichanouskaja šiandien užmiršo, kad ją išgelbėjo Baltarusijos prezidentas“, – pareiškė prezidentas per pasitarimą Minske.

A. Lukašenką cituoja valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Pasak jo, Baltarusijoje prasidėjus gatvių protestams jų dalyviams reikėjo „sakralinės aukos“.

„Ja galėjo tapti buvusi kandidatė į prezidentus S. Cichanouskaja, tačiau šią moterį, jos pačios prašymu, spėjo laiku išvežti į Lietuvą“, – pareiškė A. Lukašenka.

„Daviau nurodymą. Mes su apsauga, jos pageidavimu, su žmonėmis, kurių ji paprašė ją lydėti, išvežėme ją į Lietuvą pas vaikus. Ir kada ji pareiškė, kad neturi pinigų pragyvenimui, pasirūpinau ir iš valstybinės įmonės paėmėm 15 tūkst. JAV dolerių ir jai atidavėm. „Didelis ačiū“, dar verkė ji. Išvežėme“, – tikino prezidentas.

Baltarusijos ambasadai Lietuvoje buvo pavesta padėti S. Chichanouskajai persikelti, rasti butą.

„Tačiau ją greitai perėmė Lietuvos specialiosios tarnybos“, – pareiškė A. Lukašenka.

„Niekas jos negrūdo į užsienį. Buvo gyvenimo ir mirties klausimas, ir toks buvo jos pageidavimas“, – pakartojo prezidentas.

Baltarusijoje jau du mėnesius vyksta masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų rezultatus. Oficialiai rinkimų nugalėtoju buvo paskelbtas dabartinis prezidentas A. Lukašenka, kuris šiame poste dirba nuo 1994 metų. Praėjus dviem dienoms po rinkimų A. Lukašenkos pagrindinė rinkimų varžovė S. Cichanouskaja išvyko į Lietuvą. Tuomet ji sakė, kad savarankiškai priėmė sprendimą trauktis į Lietuvą. Tačiau jos bendražygiai pareiškė, kad prieš palikdama Baltarusiją S. Cichanouskaja tris valandas bendravo su jėgos struktūrų darbuotojais Centrinės rinkimų komisijos Lidzijos Jarmošynos kabinete.

Buvusi S. Cichanouskajos patikėtinė Volha Kavalkova sakė, kad S. Cichanouskają iš šalies išvežė valdžios pareigūnai.

„Sviatlana neturėjo pasirinkimo, Baltarusijos valdžia išvežė ją iš šalies. Svarbu, kad ji yra gyva ir laisvėje“, – kalbėjo V. Kavalkova.

Rugpjūčio 18 dieną S.Cichanouskajos šalininkai įsteigė Koordinacinę tarybą, kurios tikslas yra valdžios perdavimas surengiant naujus rinkimus. Baltarusijos vadžia laiko tarybą antikonstitucine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O be reikalo.... los kaip kalė toliau.

deinis

deinis portretas
Matai kokia nedėkinga ta Tixanovskaja ,išgelbėjo gyvybę ,davė dolerių o ji tu išsikraustyk iki spalio 25,čia jau virš naxališkumo

Lordas

Lordas portretas
,,Batka,,pyzdiš kai trockij.issigandai tautos išrinktosios ir pasukai lengviausių keliu.galvojai išvesti ir viskas pasibaigs.deja atsisuko bumerangu
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių