Quantcast

A. Lukašenka pareiškė nusprendęs atnaujinti pamokas mokyklose

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė priėmęs atsakingą sprendimą atnaujinti po atostogų pamokas mokyklose, remdamasis su koronaviruso plitimu susijusios padėties šalyje analize.

Jis tai pranešė antradienį, lankydamasis Bobruisko įmonėje „Slavianka“, pradėjusioje gaminti individualios apsaugos priemones.

Švietimo ministerijos duomenimis, pirmadienį, pirmąją mokslo dieną po atostogų, į šalies mokyklas atėjo tik 30-40 procentų vaikų. Kitų moksleivių tėvai, atsižvelgdami į epidemiologinę situaciją, parašė mokyklų administracijai prašymus organizuoti vaikams nuotolinį mokymą.

„Reikia pamažu per savaitę įsijungti į šį procesą, – teigė A. Lukašenka, kurio žodžius cituoja naujienų agentūra „BelTA“. – Aš atvirai ir tiesiai pasakiau, kad kategoriškai esu prieš atostogų pratęsimą“.

Reaguodamas į Baltarusijos piliečių kritiką, kad prezidentas, susiklosčius įtemptai situacijai, perkelia atsakomybę moksleivių tėvams, A. Lukašenka tvirtino, kad šiaip ar taip atsakyti turės jis. „Aš stebiu žmonių reakciją, žmonės skirtingi. Na, visiškas absurdas. Ar aš perkelsiu atsakomybę, ar neperkelsiu, juk jūs vis tiek reikalausite, kad atsakyčiau aš. Taip jau susiklostė mūsų šalyje“.

Anot A. Lukašenkos, daug kalbama apie jo sprendimų sąsajas su šiais metais įvyksiančiais prezidento rinkimais. „Nereikia bėgti pirma arklių. Aš esu prezidentas, kol kas aš už tai atsakau“, – teigė jis.

Balandžio 20 d. duomenimis, Baltarusijoje buvo 6 264 koronavirusu užsikrėtę žmonės, 51 infekuotasis mirė. Baltarusijoje karantinas nepaskelbtas, šalyje ruošiamasi paradui Pergalės dienos proga. Be to, ne vėliau kaip šių metų rugpjūčio 30 d. turi būti surengti prezidento rinkimai. Balandžio 20 d. darbą atnaujino mokyklos.

Pasak Baltarusijos sveikatos apsaugos ministro Vladimiro Karaniko, sergamumo pikas šalyje bus pasiektas balandžio pabaigoje – gegužės pradžioje.

Balandžio 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija patarė Baltarusijai ruoštis blogiausiems su koronaviruso plitimu susijusios padėties raidos scenarijams, rekomendavo imtis papildomų fizinio atsiribojimo priemonių ir uždrausti masinius renginius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių