Quantcast

A. Lukašenka nurodė „neįkalbinėti“ streikuojančių žmonių

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka nurodė „neįkalbinėti“ persigalvoti darbininkų, studentų ir valstybės tarnautojų, kurie prisideda prie opozicijos organizuojamų streikų ir protestų.

„Dėl šių raginimų iš Lenkijos ir Lietuvos dėl ultimatumų ir streikų – vakar aš nurodžiau ministrui pirmininkui ir praktiškai visiems čia dalyvaujantiems: nieko nereikia įkalbinėti – nei darbininkų, nei studentų, nei medikų, nei mokytojų, nei valstybės tarnautojų“, – sakė A. Lukašenka antradienį per pasitarimą Minske.

A. Lukašenkos žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Anot jo, „dabar toks metas, kai kiekvienas turi pasirinkti savo gyvenimo kelią, kuriuo judės toliau.“

„Lai apsisprendžia, kur nori gyventi, kaip nori gyventi“, – kalbėjo A. Lukašenka.

 

 

„Pradedame susidurti su terorizmo grėsmėmis“, – pareiškė A. Lukašenka per pasitarimą dėl pasiruošimo Visos Baltarusijos liaudies susirinkimui; jo žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra BELTA.

„Kaip galima vertinti faktą, kad [protestuotojai] jau išėjo į geležinkelį ir pradeda blokuoti automatiką, rakinti bėgius? Tai gali sukelti rimtų avarijų geležinkelyje, katastrofų ir daugelio žmonių mirtį. Tai yra organizuotų nusikalstamų grupuočių veiksmai su terorizmo požymiais“, – sakė A. Lukašenka.

Jis priminė apie anksčiau padarytą savo pareiškimą, kad valdžia „turi dirbti atsargiai, nepaisant to, kad šiuo sunkiu laikotarpiu šie protestuotojai valkiojasi gatvėmis – daugiausia ar praktiškai visuomet Minske“.

„Vis tik konstatavome faktą, kad ši likusi masė radikalizavosi. Aiškiai matome organizatorius ir tuos, kas įgyvendina šias idėjas“, – tęsė prezidentas.

Kai peržengiama raudona linija, valdžia turi reaguoti

„Ir tuomet sakiau, kad dirbame atsargiai, nes raudonos linijos jie dar nebuvo peržengę. Pastarosios kelios dienos liudija, kad jie peržengė šią raudonąją liniją daugeliu krypčių“, – pridūrė jis.

Kaip pavyzdį A. Lukašenka pateikė incidentą, kai Minske buvo apgadinti keli šviesoforai.

„Jie laužo, griauna tai, ką Minske daugelį dešimtmečių ar metų kūrė visa valstybė. O svarbiausia, žmonės pavargo visa tai tverti“, – teigė prezidentas.

Pasak A. Lukašenkos, „kai peržengiama raudona linija, valdžia turi reaguoti“.

Jis taip pat išsakė nuomonę, kad „protestų Baltarusijoje organizatoriai pagal spalvotųjų revoliucijų instrukciją jau praėjo 7–8 etapus“.

„Liko labai nedaug. Kitas etapas – radikalizacija. Jis artėja. Prieš mus buvo pradėtas ne informacinis, o teroristinis karas keliomis kryptimis. Turime tai sustabdyti“, – pareiškė A. Lukašenka.

Baltarusijoje jau trečią mėnesį vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Į Lietuvą pasitraukusi baltarusių opozicijos lyderė ir buvusi kandidatė į prezidentus Sviatlana Cichanouskaja anksčiau šį mėnesį paskelbė A. Lukašenkai „liaudies ultimatumą“ – dviejų savaičių terminą atsistatydinti, nutraukti smurtą ir paleisti politinius kalinius. Priešingu atveju, perspėjo ji, nuo spalio 26-osios bus rengiamas visuotinis streikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
per daug žaidžia batka su tais nesankcionuotais mitingistais, pas varliagyvius senai jie būtų žandarmų atidubasinti ir susodinti

Nigga

Nigga portretas
Didžiai gerbiamas savo šalies patriotas A. LUKAŠENKA o mazgote is už tvoros loja su lenkišku skuduru isdavike

Viktoras

Viktoras portretas
Pats laikas siųsti cichą namo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių