Quantcast

A. Lukašenka koronavirusą suvokia kaip psichozę

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka Pasaulio sveikatos organizacijos paskelbtą naujojo koronaviruso pandemiją pavadino psichoze, pareikšdamas, kad žmonija labiau nukentės nuo panikos nei nuo šio viruso.

„Nepaisant tam tikros mano išsakytos kritikos, aš šį koronavirusą vadinu tik psichoze, niekada tokios nuomonės neatsisakysiu. Esu susidūręs su daugybe psichozių, ir mes žinome, kokios buvo jų pasekmės“, – epidemiologinę padėtį šalyje ketvirtadienį komentavo A. Lukašenka.

Baltarusijos prezidentą, ketvirtadienį išsikvietusį Saugumo tarybos valstybės sekretorių Andrejų Ravkovą, sveikatos apsaugos ministrą Vladimirą Karaniką bei savo administracijos vadovą Igorį Sergejenką, cituoja valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

„Koronavirusas yra dar viena psichozė, kuri kažkam bus naudinga, o kažkam pakenks“, – pabrėžė valstybės vadovas.

Nepaisant to, akcentavęs tai, kad Baltarusijoje nuo COVID-19 ligos kol kas niekas nemirė, A. Lukašenka paragino šalies gyventojus pagal galimybes izoliuotis namuose.

„Žmonėms patariu likti namuose pagal galimybes. Privalome sutelkti socialines tarnybas padėti senyvo amžiaus žmonėms, neturintiems vaikų ir negalintiems sulaukti pagalbos iš kitų. Privalome dabar juos prižiūrėti. Turime daryti viską, kad jie galėtų išbristi iš šios sezoninės bėdos be nuostolių“, – sakė Baltarusijos prezidentas.

Anksčiau šią savaitę A. Lukašenka Baltarusijos gyventojams „išrašė receptą“ nuo koronaviruso – darbas, degtinė ir pirtis.

„Dažniau plaukite rankas, laiku pusryčiaukite, pietaukite ir vakarieniaukite. Aš esu žmogus negeriantis, bet neseniai juokaudamas sakau, kad degtine reikia ne tik rankas plauti. Tikriausiai 40-50 gramų absoliutaus alkoholio per dieną turėtų užmušti šį virusą. Bet tai – ne darbe“, – šios savaitės pradžioje kalbėjo A. Lukašenka.

Jo žodžiais, sunkus fizinis darbas taip pat gali išgelbėti nuo virusų.

„Malonu žiūrėti per televizorių – žmonės vairuoja traktorius, niekas nekalba apie virusus. Traktorius visus išgydys, laukai visus išgydys“, – teigė prezidentas.

„Be to, pirtis du ar tris kartus per savaitę – taip pat naudinga. Kinai mums pranešė, kad šis virusas 60 laipsnių pagal Celsijų neatlaiko“, – pridūrė A. Lukašenka.

Naujausiais duomenimis, patvirtintų COVID-19 atvejų Baltarusijoje per pastarąją parą padaugėjo 15 iki 51, iš jų tik devyniems pasireiškė klinikiniai šios ligos simptomai. Mirčių nuo šios ligos Baltarusijoje kol kas neužregistruota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nikas

Nikas portretas
Lukosenkos cia reikia, ivestu tvarka, nesedetum dabar apsisike be darbo ir algu, tuoj ismirsim be pajamu, nuo streso ir neisgalejimo islaikyti seima. Jau geriau simtus kartu persirgti tuo virusu, o jei bus lemta ir mirti, negu vergauti tai coronai ir nudvesti is bado.

manau

manau portretas
Tai ne psichozė, tai tiesiog pasaulio galiūnų būdas pasitvarkyti savo reikalus kitokiu būdu. Krizė kitaip. O kai viskas praeis, visus nuostolius nurašys koronoviruso pandemijai. Kaip ir visada turtingieji ir šiuo atveju lobs toliau , o liaudis skurs kaip skurdusi, nes tai jos sąskaita bus sumokėtas visas šis spektaklis.Juk vyriausybės vėl gelbės bankus, o ne savo piliečius, o bankai sukiš gautus pinigus į seifus ir viskas liks kaip buve.

...,kaip GERAI,kad yra neVIENA NUOMONE...,

...,kaip GERAI,kad yra neVIENA NUOMONE..., portretas
kai yra neVIENA NUMONE,galima susiFORMUOTI ir SAVO NUOMONE...,subjektyvus paMASTYMAI I TEMA... TASKAS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių