Quantcast

A. Lukašenka ir V. Putinas turėjo antrą pokalbį per parą

Vladimiras Putinas ir Aliaksandras Lukašenka sekmadienį vėl aptarė situaciją Baltarusijoje, įskaitant spaudimą, kurį esą Minskui daro užsienis, pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.

„Toliau buvo diskutuojama apie situaciją Baltarusijoje po prezidento rinkimų, atsižvelgiant ir į Respublikai daromą spaudimą iš išorės. Rusijos pusė dar kartą patvirtino esanti pasirengusi suteikti reikiamą pagalbą sprendžiant iškilusias problemas, remiantis Sutarties dėl Sąjunginės valstybės įkūrimo principais, taip pat – prireikus – per Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos liniją“, – rašoma pranešime.

Tai yra jau antras V. Putino ir A. Lukašenkos pokalbis šį savaitgalį. Kremliaus spaudos tarnyba išvakarėse pranešė, kad jiedu telefonu aptarė Baltarusijoje vykstančius įvykius ir sakė esantys įsitikinę, kad visos problemos bus greitai išspręstos.

Rusija ir Baltarusija 1997 metais sudarė sutartį dėl glaudesnės sąjungos, nors abi valstybės nebuvo sujungtos. Minsko ir Maskvos ryšius pastaruoju temdė abiejų šalių ginčai ir A. Lukašenkos įtarimai, kad V. Putinas nori prisijungti Baltarusiją prie Rusijos.

Po praeitą sekmadienį Baltarusijoje įvykusių prezidento rinkimų A. Lukašenkai lojalūs režimo pareigūnai paskelbė, kad jis laimėjo surinkęs daugiau kaip 80 proc. balsų ir buvo perrinktas šeštai kadencijai. Opozicija teigia, kad rezultatai buvo suklastoti; šalyje nuo pat rinkimų vyksta protesto akcijos.

Vakarų šalys griežtai kritikavo brutalų protestų malšinimą Baltarusijoje. Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai penktadienį pareiškė atmetantys Baltarusijos prezidento rinkimų rezultatus ir pradedantys rengti šios šalies pareigūnų, kuriems už represijas prieš protestuotojus gali būti paskelbtos sankcijos, sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fox

Fox portretas
Jonai, issivalyk ausytes nuo propagandos ir pradek dometis faktais. Na, o jei esi mazametis debilas.. Tai cia diagnoze tau ir liga deja negydoma.

Jonai

Jonai portretas
o mes prie kokio rezimo gyvenam? tai atsakysiu p.i.z.d.i.n.k babkes kol gali?

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Du kraugeriai aptaria kiek baltarusių reikės pakasti , kad priversti klausyti jų marazmo. Juk šie valdžią užgrobę tironai , sukūrė feodalinio valdymo modelio valstybes,kurių valdymo modeliui toli iki viduramžių. Abu analfabetai nežino ir nesinaudoja internetu.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių