Quantcast

A. Lukašenka: Baltarusijos ekonomikai pertvarkyti iš esmės reikia 1 trln. dolerių

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad šalies ekonomikai pertvarkyti iš esmės reikia 1 trln. JAV dolerių, bet tokių pinigų šalyje nėra ir niekas jų neduos.

„Mes nesiėmėme permainų ir reformų tam, kad viską sunaikintume iki pamatų, o tada, neva, viską pastatytume. Galima buvo tai padaryti. Bet tam mums reikia ne šimtų milijardų dolerių, bet gal ir trilijono dolerių. Tokių pinigų nei mes, nei kita tokia šalis neturi“, – sakė A. Lukašenka.

Prezidentą cituoja valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Kreipdamasis į Minsko srities valdininkus A. Lukašenka pabrėžė: „Ir neteikia tikėtis, kad kažkas užvers pinigais ar juos iš sraigtasparnio mėtys“.

„Mes Baltarusijoje negriovėme to, kas buvo – išsaugojome sovietinių laikų potencialą ir padidinome jį nauju“, – pridūrė Baltarusijai nuo 1994-ųjų vidurio vadovaujantis A. Lukašenka.

Kalbėdamas apie koronaviruso užkrato plitimą ribojančių priemonių ekonomines pasekmes Baltarusijos lyderis pareiškė, jog jas numatė tiesingai, todėl savo šalyje jų ir neįvedė.

„Aš jums sakiau: visi užsidarys, o tuo metu mes ramiai gaminime savo produkciją, kurią vėliau sėkmingai realizuosime“, – kalbėjo A. Lukašenka.

„Dabar pažvelkite, kas vyksta – žmonės muša į puodus ir skanduoja: „Duokit darbo, valgyti nėra ką!“. Bet prisiminkite, ką aš sakiau: pandemija pasibaigs, o ką ėsime? Pasakiau grubiai – kad atmintumėt. Kaip liaudyje kalbama: štai ir išsipildė...“, – akcentavo Baltarusijos prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Valde valde ir pasake

vatnykas

vatnykas portretas
kas su ruskiais draugauja,labai prasigyvena....

ALGIS

ALGIS portretas
BATIA , O KIEK PER 30 VADOVAVIMO METŲ PRISIVOGEI , GAL NET DAUGIAU .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių