Quantcast

A. Lukašenka: Baltarusija turi savo „raudonas linijas“, kurių dar niekas neperžengė

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pirmadienį pareiškė, kad Minske per protestus niekas neperžengė „raudonų linijų“.

Rusijos pietiniame Sočio kurorte vykusiame susitikime su Kremliaus šeimininku Vladimiru Putinu A. Lukašenka sakė, kad atidžiai stebi Minske savaitgaliais vykstančias akcijas, ir teigė, kad darbo dienomis „šalis gyvena įprastą gyvenimą“.

„Taip, ir šeštadienį, ir sekmadienį dalį Minsko mes išlaisviname, kad žmonės galėtų, jeigu turi tokį norą, pasivaikščioti šia dalimi, bet svarbiausia – ir tai aš nuolat kartoju – neperžengti linijos. Yra raudonos linijos, Jums tai geriau žinoma negu man, Jums teko brėžti šias linijas pirmiausia Čečėnijoje, kai dar visai jaunas tapote prezidentu, aš tai prisimenu. Neduok Dieve, žinoma, jeigu taip atsitiktų Baltarusijoje. Bet vis tiek, yra raudonos linijos, kurių niekas neturi teisės peržengti“, – kalbėjo A. Lukašenka. 

„Tačiau kol kas tų raudonų linijų niekas neperžengė“, – pridūrė jis.

A. Lukašenka taip pat pažadėjo smulkiai papasakoti Rusijos vadovui, kas vyko Baltarusijoje.

„Žinoma, viskas yra ne taip, kaip rodo žiniasklaida. Jūs kaip patyręs [žmogus] ne blogiau už mane žinote, kaip galima parodyti, papasakoti“, – kalbėjo jis.

A. Lukašenka dėkojo V. Putinui ir taip pabrėžė, kad „draugą nelaimėje pažinsi“.

Pasak jo, problema ne ta, kad kas nors buvo pervertinta.

„Mes su Jumis vertiname ir pervertiname. Bet kaip jau kalbėjomės telefonu šių įvykių Baltarusijoje pradžioje, reikia pasimokyti iš visų įvykių. Ir mums tai taip pat labai rimta pamoka, kurią mes su Jumis, tikiuosi, išlaikėme“, – sakė Baltarusijos prezidentas.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Per protestus iš viso buvo sulaikyta maždaug 10 tūkst. žmonių, yra žuvusiųjų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vau

vau portretas
Kvailokas zmogenas---pusgalvio pliurpalai,,,imanytu ,,sulystu I dupa tam putkinui ;;brrr
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių