Quantcast

A. Lukašenka apie P. Porošenką: karys ir tikras politikas

  • Teksto dydis:

Baltarusija ir Ukraina išlaikys draugiškus dvišalius santykius, nepriklausomai nuo šalies prezidento rinkimų baigties, teigia Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka ir, vertindamas penktadienį įvykusius Petro Porošenkos ir Volodymyro Zelenskio debatus, vadina dabartinį Ukrainos prezidentą kariu ir tikru politiku.

„Kad ir ką ukrainiečių tauta išsirinktų prezidentu, patys geriausi ir šilčiausi santykiai su šia šalimi išliks“, - žurnalistams sakė A. Lukašenka, praneša Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra BELTA.

Pasak Baltarusijos lyderio, P. Porošenkos pergalės atveju keisti dvišaliuose santykiuose nieko nereikėtų. „Buvo gerai, buvo ir prasčiau, bet mes visada rasdavome sprendimus“, - tikino A. Lukašenka.

„Dėl Petro Porošenkos, jūs vakar (penktadienį) pastebėjote: jis visiškai niekuo nenusileido Volodiai (Volodymyrui) Zelenskiui. Jis (P. Porošenka) yra karys ir tikras politikas“, - sakė A. Lukašenka.

Kalbėdamas apie rinkimų favoritą V. Zelenskį, Baltarusijos prezidentas teigė pats jaunystėje pradėjęs savo kaip politiko karjerą ir pareiškė, kad baltarusių ir ukrainiečių tautos yra „giminės ir gyvena šalia“.

„Aš irgi kažkada buvau jaunesnis ir mažiau patyręs, taigi, ar aš turėčiau vertinti (Volodymyrą) Zelenskį? Aš esu įsitikinęs, kad, jei šalis nuspręs ir išrinks Zelenskį, mes sukursime tokius pat gerus ir šiltus santykius. Tiesą sakant, mažai ką čia lemia Lukašenka, Porošenka ar Zelenskis. Kur kas labiau viskas priklauso nuo tautos, nuo to, kad mes - giminės ir gyvename šalia“, - kalbėjo A. Lukašenka.

Tiesa, pačiam A. Lukašenkai penktadienį vykę P. Porošenkos ir V. Zelenskio debatai Kijevo Olimpiniame stadione įspūdžio nepaliko.

„Na, tikriausiai dabartiniam prezidentui (P. Porošenkai) kito pasirinkimo nebebuvo. Jį pakvietė, o atsisakyti kažkaip nepatogu - sakys, kad bailys. Volodia (Volodymyras) Zelenskis šiuo atžvilgiu specialistas. Jis, kaip pats save vadina, šoumenas, artistas“, - teigė A. Lukašenka.

Ukrainos prezidento rinkimų antrasis turas įvyks sekmadienį. Ukrainiečiai rinksis tarp dabartinio prezidento P. Porošenkos ir komiko bei rinkimų favorito V. Zelenskio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Aleksandrai , atvažiuokit į Lietuvą pažaboti KORUPCIJĄ , mūsiškiai per skysti .

Robis

Robis  portretas
Tvarteli nors per velykas uždarykit.

Anonimas

Anonimas portretas
Kvailesni net už lietuvius tie kakolai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių