Quantcast

Loterijoje dėl galimybės pirkti bilietų į Paryžiaus olimpiadą – 4 milijonai paraiškų

Internetinėje loterijoje, kurios laimėtojai galės įsigyti bilietų į kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes, gauta keturi milijonai paraiškų, penktadienį pranešė vietos organizacinis komitetas.

Tikimasi po paskutinio burtų traukimo parduoti 1,3 mln. bilietų į 2024 metais vyksiančią olimpiadą.

Paraiškų teikimas baigėsi ketvirtadienio vakarą, o laimėtojai bus informuoti kito mėnesio pradžioje. Pirkti jie galės nuo gegužės 11 dienos ir tam turės 48 valandas. Prieš 48 valandas jiems bus pranešta, kada bus jų laikas pirkti.

Duomenų apie tai, iš kurių šalių buvo pateiktos paraiškos, nepaskelbta. Penkios šalys, kuriose bus įsigyta daugiausiai bilietų, ir kiti statistiniai duomenys bus paskelbti pasibaigus pardavimui birželio mėnesį.

Organizatoriai tikisi, kad iki to laiko bus parduota maždaug pusė iš 10 mln. bilietų į Paryžiaus žaidynes.

Iš viso per pirmąjį pardavimo etapą parduota 3,2 mln. bilietų. Daugiausia pirkėjų buvo iš Jungtinės Karalystės ir Jungtinių Valstijų. Pirmasis etapas baigėsi kovo 15 dieną, kai prasidėjo internetinių paraiškų dalyvauti loterijoje ir antrasis pavienių bilietų pardavimo etapai.

2024 metų liepos 26–rugpjūčio 11 dienomis vyksiančiose Paryžiaus žaidynėse bus varžomasi 32 sporto šakose ir 48 disciplinose.

Bilietai bus skirstomi į penkias kategorijas pagal kainų intervalą; į bet kurį renginį, įskaitant atidarymo ceremoniją, bus galima įsigyti ne daugiau kaip šešis bilietus.

Norėdami stebėti atidarymo ceremoniją, kurios metu tūkstančiai olimpinių atletų plauks laivais Senos upe, žiūrovai mokės nuo 90 eurų iki 2 700 eurų.

Pigiausi bilietai į visus kitus renginius kainuoja vos 24 eurus. 4 mln. iš 10 mln. bilietų į Paryžiaus žaidynes kainuoja 50 eurų arba mažiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių