Quantcast

Los Andžele per reidą prabangioje viloje konfiskuota per tūkstantį ginklų

  • Teksto dydis:

Los Andžele per reidą vienoje milijonų dolerių vertės viloje viename prabangiame rajone buvo konfiskuota daugiau nei 1 000 šaunamųjų ginklų ir daug šaudmenų, ketvirtadienį paskelbė JAV teisėsauga.

Operacija buvo surengta gavus anoniminį pranešimą, kad tame pastate buvo neteisėtai parduodami ginklai, informavo Alkoholio, tabako, šaunamųjų ginklų ir sprogmenų kontrolės biuras (ATF).

Šis namas, kurio beveik nesimato iš gatvės pusės dėl aukštos gyvatvorės, yra prestižiniame rajone Holmbi Hilse, esančiame netoli legendinės vilos „Playboy Mansion“ ir maždaug už kilometro nuo muzikos industrijos „pirmosios poros“ – reperio Jay-Z (Džej Zi) ir dainininkės Beyonce (Bejonsės) –  namų.

Vienas šaltinis teisėsaugos institucijose pranešė, kad pastatas priklauso Cynthiai Beck (Sintijai Bek), susilaukusiai trijų vaikų su Gordonu Getty (Gordonu Gečiu) – naftos magnato J. Paulo Getty (J. Paulo Gečio) sūnumi.

Pranešama, kad C. Beck palaiko ilgalaikius santykius su Girardu Damienu Saenzu (Žiraru Damjanu Saensu) – viloje sulaikytu konfiskuotus ginklus sukaupusiu vyru. Pastarasis įtariamas nelegaliai laikęs, pardavinėjęs ir gaminęs kovinės kategorijos šaunamuosius ginklus.

57 metų G. D. Saenzas, kuriam kol kas nebuvo oficialiai pareikšti kaltinimai, ketvirtadienį ryte buvo paleistas, sumokėjęs 50 tūkst. JAV dolerių (45 tūkst. eurų) užstatą.

Vietos televizijų nufilmuotoje medžiagoje matyti, kaip Los Andželo policininkai ir ATF agentai prie namo apžiūri dideles krūvas pistoletų ir šautuvų.

Reido vietoje padarytuose nuotraukose matyti ant stalo sukrautos dėžės su šaudmenimis didelėje patalpoje, kur apstu ginklų.

„Kolekcininko rojus“

„Tai buvo kolekcininko rojus“, – apibūdindamas patalpą pabrėžė minėtas šaltinis, pageidavęs likti anonimas.

Pasak televizijos ABC vietos tarnybos, dalis ginklų buvo šiuolaikiniai, o kiti – 50 metų senumo ar dar senesni. Kai kurie ginklai priklauso JAV pilietinio karo laikotarpiui, pranešė žinių tarnyba.

Kaip naujienų agentūrai AFP sakė ATF atstovė Ginger Cobrun (Džindžer Kobran), nors G. D. Saenzas turėjo kolekcininko licenciją, toks dokumentas nesuteikia asmeniui teisę prekiauti ginklais.

Anot G. Cobrun, tyrėjai vis dar nagrinėja surinktus įrodymus ir tik po to nuspręs, kokius kaltinimus reikėtų pareikšti įtariamajam, ir kokio lygio jie turėtų būti – valstijos ar federaliniai.

„Atseksime visus ginklus, siekdami nustatyti, kur jie buvo įsigyti ir kas yra jų pradinis pirkėjas, – nurodė ji. – Taip pat atliksime balistinius tyrimus, kad nustatytumėm, ar kurie nors ginklai buvo panaudoti per nusikaltimus.“

Tuo metu Los Andželo policijos leitenantas Chrisas Ramirezas (Krisas Ramiresas), bendraudamas su reporteriais įvykio vietoje, „nesuvokiamu“ pavadino faktą, kas nors galėjo sukaupti tiek daug ginklų, ypač tokiame prabangiame rajone.

„Per visą savo 31 metų karjerą niekada nebuvau matęs tiek daug ginklų, – sakė jis. – Tai kažkas neįtikėtina.“

Pasak teisėsaugos, apie 30 pareigūnų prireikė daugiau nei 15 valandų – nuo 4 val. vietos (11 val. Lietuvos) laiku – pastatui apžiūrėti ir visiems ginklams išnešti.

„Gavę anoniminį pranešimą ATF ir LAPD (Los Andželo policijos departamentas) sužinojo apie asmenį, atlikusį su neteisėtais šaunamaisiais ginklais susijusių sandorių, pažeidžiančių šiam asmeniui priklausančios federalinės šaunamųjų ginklų licencijos nuostatas“, – pažymėjo G. Cobrun.

Pareigūnė patikino, kad nėra jokios priežasties „manyti, kad visuomenei iškilo koks nors pavojus“.

Žurnalistams nepavyko susisiekti su C. Beck, remiantis pranešimais, gyvenančia Europoje.

Leidinio „The Times“ žiniomis, C. Beck ir G. D. Saenzas drauge yra įsigiję kelis nekilnojamojo turto objektus Los Andželo rajone ir biurą San Fransiske.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Va čia tai grožis norėčiau ir aš tie turėti.

...

... portretas
Seniai žinoma kad Kalifornija ruošias nuo JAV atsiskirt.

Nerijus

Nerijus portretas
Tai bent ginklu arsenalas! Juk tik kolekcija! Bet ispudinga! Gerai uzsimaskaves buvo!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių