Quantcast

Londono Hitrou oro uostas užleido didžiausio Europos oro uosto poziciją Paryžiui

Londono Hitrou oro uostas paskelbė, kad Paryžiaus Šarlio de Golio aplenkė jį ir tapo didžiausiu Europoje oro uostu pagal keleivių skaičių.

„Pirmą kartą istorijoje Paryžiaus Šarlio de Golio oro uostas aplenkė Hitrou ir tapo didžiausiu Europos oro uostu. Po jų seka Amsterdamo Schipolio ir Frankfurto oro uostai“, – pranešime teigė Hitrou oro uosto atstovai.

„Visi trys oponentai žemyninėje dalyje įgyvendino koronaviruso testavimo programas. Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė paskelbė ketinanti iki gruodžio 1 d. pradėti tikrinti keleivius dėl koronaviruso iš didelės rizikos šalių, kad padėtų atstatyti JK ekonomiką“, – nuosmukio į antrąją vietą priežastis aiškina Hitrous oro uostas.

Hitrou taip pat sumažino paklausos prognozės dėl atsinaujinusio COVID-19 protrūkio ir karantino apribojimų.

Oro uostas prognozuoja, kad šiemet keleivių skaičius sudarys iš viso 22,6 mln., o kitąmet – 37,1 mln. Anksčiau prognozuota atitinkamai 29,2 ir 62,8 mln. keleivių.

„Prognozuojamas keleivių skaičius sumažintas dėl antrosios COVID-19 bangos lėtų JK vyriausybės sprendimų dėl testavimo oro uoste“, – pridūrė oro uostą valdanti bendrovė.

Hitrou valdo konsorciumas, kurį sudaro Ispanijos statybų milžinė „Ferrovial“ ir nepriklausomi turto fondai iš Kinijos, Singapūro ir Kataro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių