Quantcast

Londono gatvėse atsiras veidus skenuojančios kameros

Jungtinės Karalystės didžiausia policijos struktūra penktadienį pranešė pradėsianti tiesiogines operacijas taikant veidų atpažinimo technologijas po pastaraisiais metais atliktų virtinės bandymų.

Londono policijos tarnyba nurodė, kad šias pažangias technologijas naudos „specifinėse vietose“ sostinėje ir kad šiomis operacijomis bus siekiama kovoti su sunkiais ir smurtiniais nusikaltimais.

Skotland Jardas pabrėžė, kad bus naudojama atskira sistema, nesusieta su kitomis, tokiomis kaip apsaugos vaizdo kameros, policininkų dėvimos kameros arba automobilių registracijos numerių skaitytuvai.

Veidų atpažinimo technologijų plėtra Britanijoje vertinama prieštaringai, nes tokia veikla iki šiol nėra reglamentuojama įstatymų.

Esame moderni policija, ir esu įsitikinęs, kad turime pareigą naudoti naujas technologijas, kad apsaugotume žmones Londone.

„Esame moderni policija, ir esu įsitikinęs, kad turime pareigą naudoti naujas technologijas, kad apsaugotume žmones Londone“, – sakoma komisaro pavaduotojo Nicko Ephgrave'o (Niko Efgreivo) pareiškime, kuriuo pristatoma ši naujovė.

„Naudojame išbandytą ir patikrintą technologiją, taip pat laikomės apgalvoto ir skaidraus požiūrio, kad pasiektume šį etapą, – pridūrė jis.

„Panaši technologija jau plačiai naudojama visoje JK – privačiajame sektoriuje“, – nurodė N. Ephgrave'as.

Viena iš Japonijos technologijų milžinės NEC sukurtos veidų atpažinimo sistemos dalių yra vaizdo kameros, nukreiptos į nedidelę konkrečiai parinktą vietą, kad skenuotų praeivių veidus, pranešė Londono policija.

Šis sistema naudos iš anksto surinktą informaciją, kad nustatytų vietas, kur yra labiausiai tikėtinas nusikaltėlių pasirodymas.

Per kiekvieną operaciją bus naudojamas „specialiai parengtas“ ieškomų asmenų nuotraukų masyvas. Į jį bus įtraukti „daugiausiai ieškomi dėl sunkių ir smurtinių nusikaltimų“ asmenys.

Šių žvalgymo operacijų vykdymo vietos bus aiškiai pažymėtos ženklais, o budintys pareigūnai dalys lankstinukus apie šią veiklą.

Tačiau kritikai perspėja, kad vis platesnis veidų atpažinimo technologijų taikymas pažeidžia pagrindines teises. Privatumo aktyvistų grupė „Big Brother Watch“ šią tendenciją vadina „epidemija“.

N. Ephgrave'as savo ruožtu tvirtino, kad Skotland Jardo „atsargus ir apsvarstytas“ šių technologijų taikymas išlaikys pusiausvyrą tarp saugumo ir privatumo poreikio.

„Visuomenė teisėtai tikisi, kad naudosime plačiai prieinamą technologiją nusikaltėliams stabdyti, – pridūrė jis. – Lygiai taip pat turiu būti įsitikinęs, kad bus įdiegti tinkami saugikliai ir bus laikomasi skaidrumo, siekiant užtikrinti, kad būtų saugomas žmonių privatumas ir žmogaus teisės.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

L.

L. portretas
Musulmonai su hidžabais ir čadrom liks nepažįstami.

o kai kitaicai ta pati daro

o kai kitaicai ta pati daro  portretas
tai jau zmogaus teisiu pazeidimas...ir totali kontrole...

Antanas

Antanas portretas
Puse vaikšto su kapiušonais dar kažkiek visa veida užsidengusios tik akis matosi
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių