Quantcast

Londonas atsiprašė už Ukrainos trišakio atvaizdą policijos mokomojoje medžiagoje

Didžioji Britanija atsiprašo Ukrainos už tai, kad į JK policijos kovos su ekstremizmu vadovą buvo įtrauktas Ukrainos herbas – Trišakis, pareiškė vienas Dauningo gatvės atstovas.

„Apgailestaujame dėl pasipiktinimo, kurį sukėlė Ukrainos trišakio įtraukimas į britų policijos vaizdinę mokymo priemonę. Kaip jau pareiškė policija, šiame dokumente aiškiai nurodoma, kad daugelis jame pateiktame simbolių neturi nieko bendra su kova su terorizmu“, – rašoma Britanijos ambasados Ukrainoje pareiškime, išplatintame per tviterį.

Remiantis pareiškimu, Londonas gerbia Ukrainos valstybingumo simbolius, tokius kaip vėliava, herbas ir himnas.

„Pripažįstame, kad Trišakis, kaip pagrindinis Ukrainos valstybinio herbo elementas, yra konstitucijos, istorijos ir kultūros požiūriu reikšmingas Ukrainos žmonėms“, – pažymima dokumente.

Tuo metu ukrainiečių užsienio reikalų ministras Vadymas Prystaika paragino pašalinti trišakio atvaizdą iš mokomosios priemonės.

„Kadangi buvo pareikštas apgailestavimas, atėjo laikas peržiūrėti vadovą ir pašalinti Ukrainos trišakį, kuris nėra jo dalis“, – tviteryje parašė V. Prystaika.

Ukrainos ambasada Jungtinėje Karalystėje taip pat atkreipė dėmesį, kad Dauningo gatvės pareiškime aiškiai nenurodydama, ar simbolis bus pašalintas.

„Ir vis dėlto nėra aiškaus atsakymo į paprastą klausimą: ar Trišakis, konstitucinis nacionalinis simbolis ir Ukrainos herbas, bus pašalintas iš kovos su ekstremizmu vadovo. Prašome Didžiosios Britanijos išsamiau pasiaiškinti“, – rašoma ambasados pareiškime.

Praėjusios savaitės pabaigoje Kijevas pasmerkė sprendimą įtraukti Trišakio atvaizdo į minimą kovos su ekstremizmu vadovą, reikalaudamas jį pašalinti iš leidinio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O arklys su raiteliu ten nepapuolė ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių