Quantcast

Liverpulis tapo bandomuoju miestu: stengsis, kad vėl pradėtų vykti visuomenei atviri renginiai

  • Teksto dydis:

Renginių išsiilgusiems gyventojams Liverpulyje sužibo nauja viltis – čia ketinama pasitelkti pilotinį planą ir organizuoti bandomuosius renginius, kad būtų rastas būdas, kaip vėl leisti visuomenei saugiai linksmintis, rašoma portale liverpoolecho.co.uk.

Tokį planą, kad žmonės vėliau saugiai sugrįžtų į vykstančius masinius renginius, parengė vyriausybė. Šiuo metu gilinamasi, kaip vėl visuomenei atverti mažus ir didelio masto renginius, nepažeidžiant ministro pirmininko nustatytų karantino reikalavimų.

Nuo tyrimo metu surinktos medžiagos priklausys, ar vasarą galės būti vėl įveiklinti didieji stadionai, komedijų klubai, teatrai, gyvos muzikos renginiai, vestuvės, konferencijų centrai.

Vienas iš šį pilotinį planą sutikusių įgyvendinti miestų – Liverpulis. Jei bandomųjų renginių organizavimo planas pasiteisins, šiltuoju metų laiku čia duris galės atverti naktiniai ir komedijų klubai, verslo renginiai.

„Liverpulis yra renginių miestas. O renginiai yra svarbi mūsų ekonomikos, kultūros ir bendruomenės dalis, todėl džiaugiamės galėdami dirbti su vyriausybės partneriais, mūsų kolegomis iš Liverpulio universiteto. Liverpulis ir daugybė vietinių renginių organizatorių planuoja įgyvendinti šią bandomųjų renginių seriją“, – portalui liverpoolecho.co.uk patvirtino Liverpulio Kultūros ir turizmo direktorė Claire McColgan.

Pasak Kultūros sekretoriaus Oliverio Dowdeno, vykdant šį planą ketinama konsultuotis su mokslininkais ir medikais. „Stengsimės, kad tai įvyktų. Norime, kad žmonės vėl džiaugtųsi tuo, kas jiems patinka, ir tokiu būdu atgaivintų nuostolius patyrusias sritis“, – kalbėjo jis.

Kaip rašoma portale liverpoolecho.co.uk, eidami į renginius pilotinio plano dalyviai turės atlikti COVID-19 testą ir įsitikinti, kad jis – neigiamas. Taip pat laikytis nustatytų taisyklių, tarp kurių ir privalomumas dėvėti veido kaukes. Visą laiką šie žmonės bus stebimi ekspertų ir medikų, kurie analizuos jų judėjimo ir sąveikos rezultatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių