Quantcast

Liuksemburgo parlamentas pritarė dalinio karantino įvedimui

Liuksemburgo parlamentas pritarė priemonių kovoje su koronaviruso pandemija griežtinimui. Parlamentarai trečiadienį nedidele balsų dauguma pritarė vyriausybės įstatymo projektui, numatančiam dalinio karantino įvedimą. Tai reiškia, kad nuo ketvirtadienio šalyje duris užvers restoranai ir barai, daugybė kultūros ir laisvalaikio įstaigų. Ši priemonė galios iki gruodžio 15 dienos.

Be to, dar labiau sugriežtinami kontaktų ribojimai. Į svečius galima pasikviesti tik du asmenis iš kito namų ūkio. Iki šiol buvo nustatyta keturių asmenų riba. Įvesdamas dalinį karantiną, Liuksemburgas reaguoja į didelius COVID-19 infekcijų skaičius.

„Mes tikimės, kad tai padės užkirsti kelią visiškam karantinui“, – sakė parlamento Sveikatos komiteto pirmininkas Marsas di Bartolomeo. Nuo spalio pabaigos Liuksemburge nuo 23 iki 6 val. galioja naktinė komendanto valanda bei sugriežtinta kaukių prievolė.

Infekcijų skaičiaus „sprogimą“ pastaruoju metu pavyko sustabdyti, tačiau to nepakanka, sakė M. di Bartolomeo.

Remiantis įstatymu, turės užsidaryti kino teatrai ir teatrai bei sporto klubai. Tuo tarpu muziejai ir bibliotekos dirbs toliau. Taip pat veiks mokyklos, tačiau vyresnių klasių moksleiviams pamokos pakaitomis vyks ir klasėse, ir nuotoliniu būdu.

Nauja pandemijos banga smarkiai smogė 600 000 gyventojų turiniai antrai mažiausiai ES šaliai. Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis, Liuksemburgas, lyginant pagal gyventojų skaičių, yra labiausiai pandemijos paveikta ES šalis. Čia 100 000 gyventojų tenkantis naujų atvejų per 14 dienų rodiklis siekia 1 284.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių