Quantcast

Lietuviams – puikios žinios: jau įsigaliojo nemokamos vizos į Sankt Peterburgą

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos piliečiai nuo spalio 1 d. vykstantys į Sankt Peterburgą bei Leningrado sritį Rusijoje gali tai daryti su nemokama elektronine viza.

„Tvarka yra tokia pati, kaip į Kaliningrado sritį: reikės užeiti į portalą, užpildyti anketą ir gauti elektroninę vizą“, – BNS rugsėjo mėnesį sakė Rusijos ambasados Lietuvoje spaudos atašė Aleksandras Kudriavcevas.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką į Karaliaučiaus sritį, elektroninė viza išduodama per keturias kalendorines dienas, taip pat ir savaitgaliais bei švenčių dienomis.

Su šia elektronine viza galima keliauti visų rūšių transportu, išskyrus geležinkelio transportą, tik per nustatytus Rusijos Federacijos pasienio kontrolės punktus.

Šią vizą reikia atsispausdinti ir atvykstant pateikti pasienio kontrolės punkte. Ji galioja 30 dienų ir leidžia Rusijoje būti ne ilgiau kaip aštuonias paras nuo sienos kirtimo momento.

Nuo 2021 metų sausio 1 dienos užsienio turistai galės su elektroninėmis vizomis atvykti į visus Rusijos regionus.

Pasinaudoti elektronine viza gali Airijos, Austrijos, Andoros, Bahreino, Belgijos, Bulgarijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Filipinų, Graikijos, Indijos, Indonezijos, Irano, Islandijos, Ispanijos, Italijos, Kataro, Kipro, Kinijos, Pietų Korėjos, Kroatijos, Kuveito, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Litchtenšteino, Liuksemburgo, Malaizijos, Maltos, Meksikos, Monako, Nyderlandų, Norvegijos, Omano, Portugalijos, Prancūzijos, Rumunijos, San Marino, Saudo Arabijos, Šiaurės Makedonijos, Serbijos, Singapūro, Slovakijos, Slovėnijos, Suomijos, Turkijos,  Šveicarijos, Švedijos ir Japonijos Vatikano, Vengrijos, Vokietijos, piliečiai.

Dabar elektroninės vizos galioja Rusijos Tolimųjų Rytų ir Karaliaučiaus srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ir kuom čia geros naujienos? Gal nebent vatnikus kur deportuot galima.

Fufaike

Fufaike portretas
Ka ten veikti,tam ubagyne??

Cha

Cha portretas
Kai tik nuvažiuosit ten, tuoj alkani rusai iškeps ir suės. Ypač Linkevičiaus kompleksijos...riebesni- gardesni...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių