Quantcast

Libijoje areštuoti du Rusijos piliečiai, įtariami mėginimu daryti poveikį rinkimams

  • Teksto dydis:

Vienas Rusijos analitinis centras, siejamas su liūdnai pagarsėjusiu „trolių fabriku“, įtariamu kišimusi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus, penktadienį pranešė, kad du jo darbuotojai buvo sulaikyti Libijoje.

Nacionalinių vertybių gynimo fondas savo pranešime nurodė, kad jo darbuotojai, įskaitant pagarsėjusį politinių manipuliacijų ekspertą Maksimą Šugalėjų, Libijoje laikomi areštuoti nuo gegužės. Fondas nepaaiškino, kuo jie kaltinami, bet tvirtino, kad šie darbuotojai neketino kištis į rinkimus Libijoje.

Fondui vadovaujantis Aleksandras Malkevičius dirbo redaktoriumi viename angliškame tinklalapyje, priklausančiame žiniasklaidos imperijai, vadovaujamai Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininko Jevgenijaus Prigožino.

J. Prigožinui ir kai kuriems jo darbuotojams JAV specialusis prokuroras Robertas Muelleris (Robertas Miuleris) praeitais metais paskelbė kaltinimus, vykdydamas tyrimą dėl kišimosi į 2016 metų rinkimus.

Rusijos žiniasklaidos „Putino virėju“ vadinamas verslininkas J. Prigožinas ir jo valdomos bendrovės teikė finansavimą Interneto tyrimų agentūra pavadintai įstaigai, vadinamajam „trolių fabrikui“, iš kurio per netikras socialinių tinklų paskyras buvo platinamos tendencingos žinutės.

Naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasis savo gautais dokumentais, penktadienį pranešė, kad du Rusijos piliečiai yra areštuoti Libijoje dėl mėginimo kištis į rinkimus, bet jų vardų nenurodė.

Tripolyje reziduojančiai tarptautinės bendruomenės pripažįstamai Libijos vyriausybei pavaldžios prokuratūros laiške sakoma, kad šie rusai mėgino susitikti su Saif al Islamu Kadhafi (Saif Islamu Kadafiu) – nuversto ir nužudyto diktatoriaus Muamaro Kadhafi (Muamaro Kadafio) sūnumi ir galimu kandidatu į prezidento postą.

Vienas iš „Bloomberg“ pašnekovų sakė, kad rusai nuo kovo iki gegužės dukart susitiko su Saif al Islamu.

Agentūra nurodė, kad areštuoti Rusijos piliečiai prisipažino dalyvavę kampanijoje, per kurią mėginta paveikti rinkimus Madagaskare.

Kartu su dviem Rusijos piliečiais buvo suimti trys libiai, įskaitant buvusio M. Kadhafi administracijos užsienio reikalų ministro sūnų.

„Bloomberg“ cituojamame prokuratūros laiške nurodoma, kad pas areštuotus rusus rastose kompiuterinėse laikmenose buvo rasta informacijos, rodančios, kad jie dirba bendrovėje, užsiimančioje kai kurių Afrikos valstybių rinkimų manipuliavimu.

Dar vienas Rusijos pilietis, kaip praneša „Bloomberg“, spėjo išvykti iš Libijos, jo nespėjus sulaikyti šalies specialiosioms tarnyboms.

Jungtinių Tautų palaikoma Libijos vyriausybė planavo šių metų pavasarį surengti prezidento ir parlamento rinkimus, bet šie planai nebuvo įgyvendinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Làima

Làima portretas
Uzvaldyt viso pasaulio naftos klodus putkino imperijos uzdavinys nr1..dar urano telkinius...po to pakelt kainas ir zvengt is visu.

jap

jap portretas
chacha vatiniai silpnaprociai, kaip visada viska neigia. vyvsevreti

BNS-prpogandonai ismete

BNS-prpogandonai  ismete   portretas
eiliny Fake News sudo gabala ...sekit issiziojeliai lietuvos gromuluokit...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių