Quantcast

Libano vyriausybė bejėgė nuraminti augantį nepasitenkinimą

  • Teksto dydis:

Susiskaldžiusi Libano vyriausybė trečiadienį iš pažiūros atrodė bejėgė nuraminti protestuotojų kampaniją, kuri kilo dėl atliekų tvarkymo krizės ir per kurią aktyvistai užėmė Aplinkos apsaugos ministeriją.

Antradienio naktį policijos pajėgos išvaikė kelias dešimtis protestuotojų, kurie buvo užėmę dalį Aplinkos apsaugos ministerijos, mėgindami priversti ministrą atsistatydinti.

Protestas tapo judėjimo „Jūs dvokiate“ kampanijos kulminacija. Per atliekų tvarkymo krizę susiformavęs judėjimas ėmėsi neveiklių ir korumpuotų Libano politikų.

Dar vienu vyriausybės bejėgiškumo ženklu tapo tai, kad trečiadienį parlamentui jau 28 kartą nepavyko išrinkti naujo prezidento.

Šalis neturi prezidento nuo 2014 metų gegužės, tačiau įstatymų leidėjai yra pasidalinę į priešiškas politines stovyklas ir bet kokį mėginimą išrinkti naują vadovą lydi nesėkmė.

Judėjimas „Jūs dvokiate“ dabar reikalauja ne tik spręsti šiukšlių krizę, atstatydinti aplinkos apsaugos ministrą, bet nori naujų parlamento rinkimų ir surasti atsakingus už smurtą prieš protestuotojus.

Trečiadienį vienas „Jūs dvokiate“ aktyvistų Assaadas Thebianas (Asadas Tebianas) pareiškė, kad kampanija nesibaigs sėdimu protestu prie Aplinkos apsaugos ministerijos; jis truko aštuonias valandas, bet protestavusius išvaikė policijos pareigūnai.

„Atrodo, kad vyriausybė atkakliai ignoruoja Libano žmonių reikalavimus, – sakė jis. – Lyderiai yra politiškai bankrutavę, nepajėgūs priimti jokio sprendimo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių