Quantcast

Lenkijos premjeras atšaukė memorialinį vizitą, L. Kaczynski žūties metinėms paminėti

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) penktadienį atšaukė memorialinį vizitą į Rusiją, skirtą paminėti 10-ąsias lenkų prezidentinio lėktuvo katastrofos prie vakarinio Smolensko miesto, kai žuvo visi jame buvę žmonės, įskaitant tuometinį šalies vadovą Lechą Kaczynski (Lechą Kačynskį), metines.

„Naktį buvo priimtas sprendimas atidėti to vizito į Smolenską, kuris turėjo įvykti 2020-ųjų balandžio 10-ąją, datą“, – transliuotojui „TVP Info“ sakė premjero kanceliarijos vadovas Michalas Dworczykas (Michalas Dvorčykas).

Jis nurodė, kad toks sprendimas priimtas atsižvelgus į tiek Lenkijoje, tiek Rusijoje paskelbtą karantiną ir sienų uždarymą, kuriuo stengiamasi sustabdyti koronavirusinės infekcijos COVID-19 plitimą.

M. Morawiecki turėjo vadovauti vyriausybės ir parlamento delegacijoms, ketinusioms pagerbti lėktuvo katastrofos aukų atminimą.

Lenkijos prezidento L. Kaczynskio lėktuvas „Tupolev Tu-154“ 2010 metų balandžio 10 dieną netoli Smolensko Rusijoje sudužo leisdamasis tvyrant tirštam rūkui. Žuvo visi 96 juo skridę žmonės – prezidentas, kiti aukšto rango Lenkijos politikai, kariuomenės, valstybės institucijų atstovai, dvasininkai.

L. Kaczynskis skrido dalyvauti gedulinguose renginiuose Katynėje, kur yra palaidoti 1940 metais Sovietų Sąjungos NKVD sušaudyti lenkų kariškiai. Kremlius šias apie 22 tūkst. gyvybių pareikalavusias žudynes neigė iki 1990-ųjų.

Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis), įtakingas Lenkijos valdančiosios dešiniųjų partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis, kuris taip pat yra buvusio prezidento brolis dvynys, ilgą laiką tvirtino, kad katastrofa nebuvo nelaimingas atsitiktinumas.

J. Kaczynskis apkaltino liberaliąją opozicijos partiją „Pilietinė platforma“ (PO) esant „moraliai atsakinga“ už katastrofą, tačiau jis nepateikė įtikinamų įrodymų savo teiginiams pagrįsti.

Po ankstesnės PO vyriausybės atlikto katastrofos oficialaus tyrimo dėl nelaimės kaltinti blogi orai, lenkų pilotų ir Rusijos skrydžių vadovų klaidos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Pagal nauja britu "ekspertu" nuomone viduje sprogo trotilas. O beržas i kuri atsitrenke lektuvo dparnas turbut buvo detonatorius.

jooo

jooo portretas
gal dgtienes pritruko ,,paminkoms,,???

Anonimas

Anonimas portretas
Jiems patarė jų lenkiškas "honoras" ir pasipūtimas. Galvojo, nuskris ir parodys rusams "co to ja". O Dievui tai atsibodo ir nusprendė vieną kartą pamokyti...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių