Quantcast

Lenkijos kunigų pedofilijos skandalas: atsistatydino aukų gynėjas

  • Teksto dydis:

Lenkijos kunigų pedofilijos aukoms padedančios organizacijos vadovas atsistatydino iš pareigų, kilus įtarimų, kad jis prievarta išgavo pinigų iš vienos tokios aukos ir reikalavo atlygio iš dokumentinio filmo apie kunigų vykdytus nusikaltimus prodiuserių.

Apie fondo „Nebijokite“ („Nie lękajcie się“) valdybos vadovo Mareko Lisinskio atsistatydinimą pranešė pats fondas. Pranešime taip pat nurodoma, kad pradėtas vidinis patikrinimas dėl įtarimų, apie kuriuos ketvirtadienį paskelbė dienraštis „Gazeta Wyborcza“.

Fondo tinklalapyje publikuotame pareiškime sakoma, kad per patikrinimą taip pat bus aiškinamasi, ar M. Lisinskis kaip privatus asmuo savo veiksmais padarė kokios nors įtakos fondo finansams ir veiklai.

Popiežius Pranciškus vasarį susitikęs su kunigų pedofilijos aukomis Vatikane pabučiavo M. Lisinskiui ranką. Pastarasis dalyvavo delegacijoje, pateikusioje Pranciškui ataskaitą apie kunigų vykdytą vaikų lytinį išnaudojimą Lenkijoje.

Cituodamas vieną kunigo auką laikraštis „Gazeta Wyborcza“ pranešė, kad ji M. Lisinskiui pasiūlė tam tikrą sumą pinigų ir dar jų paskolino šiam pasiskundus, kad serga kasos vėžiu. Moteris, įvardyta kaip 29 metų Katarzyna (Katažyna), buvo pagrobta ir išnaudojama vieno kunigo, kai jai buvo 13 metų. Lenkijos teismas pernai pripažino kunigą kaltu ir nurodė katalikų ordinui, kuriam jis priklausė, atlyginti nukentėjusiajai žalą.

Lenkija, kurios gyventojų dauguma yra katalikai, ėmėsi spręsti kunigų vykdyto lytinio išnaudojimo problemą.

M. Lisinskis, pats tapęs kunigų išnaudojimo auka, atliko svarbų vaidmenį siekiant, kad visuomenė pradėtų spręsti šią problemą. Savo fondą jis įkūrė prieš penkerius metus.

Jis pažadėjo ir toliau dirbti, kad padėtų nuo Bažnyčios tarnų prievartos nukentėjusioms aukoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir pasklido

ir pasklido portretas
po 'laisva' eurosajunga nukrypimai laisvai.

reikia

reikia portretas
naujos inkvizicijos tik ne /raganoms/ o pedofilams .....

Anonimui

Anonimui portretas
Nu taigi,kaipgi,o Vilniaus meras tai tikrai su savo gestais elgesiu ir ,, tolerancija" užneša į netradicinės orientacijos atstovą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių