Quantcast

Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje įstrigo migrantų grupė

  • Teksto dydis:

Lenkijos pasienyje su Baltarusija įstrigo grupė migrantų, tarp kurių yra ir moterų bei vaikų, pirmadienį pranešė lenkų sienos apsaugos tarnyba.

Tuo metu aktyvistai apkaltino pareigūnus neleidus migrantams prašyti prieglobsčio.

Keturias dienas grupė buvo priversta stovyklauti netoli Bialovežos esančiame miške, prie Lenkijos vyriausybės pastatytos pasienio tvoros, kuria siekiama stabdyti neteisėtus sienos kirtimus.

Naujienų agentūrai AFP atsiųstame pareiškime sienos apsaugos tarnyba nurodė, kad už Lenkijos jurisdikcijos ribų maždaug 20–30 žmonių grupė.

„Todėl bet kokia administracinė veikla, įskaitant galimą prašymo suteikti tarptautinę apsaugą priėmimą, jei šie asmenys ketina gauti apsaugą Lenkijoje, yra neįmanoma“, – priduriama pranešime.

Pasak aktyvistų, pasienyje yra žmonių iš Sirijos, Irako ir Kongo, tarp jų – 11 vaikų.

Teisių gynimo organizacija „Grupa Granica“ teigė, kad migrantai, nors ir neperžengę tvoros, jau buvo įžengę į Lenkijos teritoriją.

Ji taip pat perspėjo, kad migrantai nebus įleisti atgal į Baltarusiją. Pasak aktyvistų, šios šalies pasieniečiai grasino migrantams šunimis ir sumušė arba sužeidė mažiausiai du žmones.

Lenkijos sienos apsaugos tarnyba pareiškime nurodė prašiusi baltarusių suteikti migrantams pagalbą ir paramą, tačiau atsako negavusi.

„Jie tik atsiuntė asmenį, kuris dokumentavo visą situaciją, neabejotinai norėdami tai panaudoti savo propagandai“, – sakoma pareiškime.

Šeštadienį į šią situaciją įsikišo Lenkijos ombudsmeno pavaduotojas ir pateikė skubų prašymą pateikti informaciją apie migrantų statusą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Tuos visus aktyvistus teist kaip zmoniu kontrabandininkus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių