Quantcast

Lenkijos interneto kampanija „Valgyk obuolį“ – atkirtis Rusijos sankcijoms

  • Teksto dydis:

Lenkai ketvirtadienį pradėjo kampaniją socialiniame tinkle „Twitter“, ragindami tautiečius valgyti obuolius – „Putino pykčiui“ – kitą dieną po to, kai Rusija paskelbė embargą Lenkijos vaisiams ir daržovėms, reaguodama į Vakarų šalių sankcijas, taikomas Maskvai dėl krizės Ukrainoje.

Lenkija yra didžiausia pasaulyje obuolių eksportuotoja, o Rusijos sprendimas uždrausti įvežti lenkiškus vaisius buvo itin simbolinis.

„#jedzjablka (“#valgykobuolį“) Putino pykčiui. Prisidėk prie kampanijos, kad pademonstruotum, kaip reaguojame į Rusijos embargą“, – ketvirtadienį savo „Twitter“ paskyroje parašė Lenkijos prezidento patarėjas nacionalinio saugumo reikalams Stanislawas Koziejus (Stanislavas Kozejus), turėdamas omenyje Rusijos vadovą Vladimirą Putiną.

Maskvos sprendimas uždrausti importuoti lenkiškus obuolius laikomas atsaku į Varšuvos entuziastingą palaikymą Europos Sąjungos (ES) sankcijoms Rusijai dėl jos vaidmens Ukrainos krizėje.

Politikai, garsenybės, žurnalistai ir kiti Lenkijos „Twitter“ vartotojai prisidėjo prie šios kampanijos, skeldami nuotraukas, kuriose jie matomi valgantys obuolius arba geriantys sidrą.

Kiti „vaisių patriotai“, pasiryžę sušvelninti embargo padarinius Lenkijos ūkininkams, skelbė obuolių pyragų ir štrudelių receptus, o visus graužtukus ragino siųsti V.Putinui.

Lenkija į Rusiją siųsdavo beveik 7 proc. viso savo žemės ūkio eksporto. Rusija kasmet nupirkdavo iki 1 mln. tonų Lenkijoje užaugintų obuolių, rodo naujausi Lenkijos žemės ūkio ministerijos duomenys.

Lenkiškų vaisių ir daržovių importą Rusijos institucijos uždraudė trečiadienį, o jis įsigaliojo nuo penktadienio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ruskiui

ruskiui portretas
ne separatistai o kriminaliniai elementai - teroristai ir zmogzudziai, buk biednas ruskis bet nemeluok

Maksas V

Maksas V portretas
Sensacija. Donecko separatistai irgi solidarus su Lenkais https: //pbs. twimg. com/media/BuDReCqIAAASRT8.jpg:large

ruskiui

ruskiui portretas
tai ko pedofile verziesi i ta Lietuva, mink velniop is cia
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių