Quantcast

Lenkijos centrinis bankas pirks 100 tonų aukso

Lenkijos centrinis bankas ateinančiais metais savo aukso atsargas papildys 100 tonų, praneša agentūra „Reuters“.

„Šiuo metu mes turime 229 tonas aukso – daugiau ar mažiau kaip pusė jo buvo nupirkta per mano kadenciją, – sakė banko vadovas Adamas Glapinskis pirmadienį paskelbtame interviu žurnalui „Sieci“. – Artimiausiais metais norime įsigyti dar 100 tonų aukso ir saugoti jį Lenkijoje“. Tai esą, be kita ko, svarbu šalies tarptautiniam pripažinimui ir jos ekonominei galiai.

A. Glapinskio šešerių metų kadencija baigsis 2022 metų birželį. Tačiau jis neslepia, kad sieks dar vienos.

Dėl koronaviruso pandemijos Centrinis bankas iki 0,1 proc. sumažino palūkanų normą. A. Glapinskis teigė nemanąs, kad palūkanų norma artimiausiu metu galėtų didėti. „Tokios žingsnio šansai dabar yra nuliniai, – sakė jis. – Tačiau jei kiltų pernelyg didelės infliacijos ar defliacijos pavojus, mes reaguotume. Šiuo metu tokio pavojaus nėra“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Strategas

Strategas portretas
Kadangi JK isstojo is ES, musu "galvociams" reiktu pagalvoti apie 5, 8 t. Lietuvos aukso, saugomo Centriniame Anglijos Banke. Kazkodel niekas apie tai nekalba.

Pirmiausiai reikia turėti savo banką...

Pirmiausiai reikia turėti savo banką... portretas
O antra - reikia turėti ir savo valiutą. Lenkai visą tai turi. Netikiu, kad Lietuvoje, jeigu ir buvo, šiandien jis kur nors yra, o nepavogtas kaip ir visa kita...

O KUR LIETUVOS AUKSAS

O KUR LIETUVOS AUKSAS portretas
Dalį Smetona pavogęs išsivežė į Ameriką. Įdomu būtų žinoti - ar, aplamai, Lietuva turi savo aukso...Kažin. Kitaip nestovėtume prie Briuselio su ištiesta ubago ranka...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių