Quantcast

Lenkijoje teisiamos LGBT aktyvistės, kaltinamos užgavus tikinčiųjų jausmus

Lenkijos teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti bylą, iškeltą trims LGBT teisių gynėjoms, kaltinamoms užgavus tikinčiųjų jausmus, kai pakabino plakatų, kuriuose vaizduojama Švč. Mergelė Marija su vaivorykštės spalvų nimbu.

Kaltinamosios – Elzbieta P. (Elžbieta P.), Anna P. (Ana P.) ir Joanna G. (Joana G.) – dalyvavo pirmame teismo posėdyje centriniame Plocko mieste. Jeigu moterys bus pripažintos kaltomis dėl ikonos išniekinimo 2019 metais, joms gali būti skirta iki dvejų metų laisvės atėmimo bausmė

Lenkijos baudžiamojo kodekso 196-asis straipsnis draudžia užgauti tikinčiųjų jausmus.

Lenkijos Katalikų Bažnyčia ir valdantieji konservatoriai nepritaria LGBT teisėms, kurias simbolizuoja vaivorykštinė vėliava.

„Neduok Dieve, ne, nepripažįstu savo kaltės dėl tikinčiųjų jausmų įžeidimo“, – prieš teismo posėdį žurnalistams sakė Elzbieta P.

„Nemanau, kad vaivorykštė gali įžeisti ką nors. Nepadariau jokio nusikaltimo“, – jos žodžius citavo lenkų naujienų agentūra PAP.

Byla buvo iškelta 2019 metų balandį, kai minėti plakatai buvo pakabinti ant šiukšliadėžių ir tualetų netoli vienos bažnyčios Plocke.

Plakatuose matyti Čenstakavos Dievo Motina, dar vadinama Juodąja Madona, pavaizduota tikinčiųjų lenkų itin gerbiamoje ikonoje, kuri laikoma Jasna Guros vienuolyne.

Tuomet valdančiosios partijos „Įstatymo ir teisingumo“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis) pavadino LGBT teises „grėsme“ Lenkijai ir paragino gyventojus gerbti Katalikų Bažnyčią nepriklausomai nuo jų asmeninių įsitikinimų.

Prie teismo rūmų trečiadienį buvo susirinkusi grupelė teisiamas aktyvistes remiančių protestuotojų, skandavusių šūkį „vaivorykštė neįžeidžia“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
PUIKU.Gal lenkai aplaužys ragus šitai siautėjančiai smirdžių gaujai.Bet bijausi,kad jie neperbėgtų į Lietuvą.Nes vėl mums teks juos šerti,kaip šeriame Cichanovskają su visa jos gauja.

Anonimas

Anonimas portretas
Gal prasides iskrypeliu "statymas i vieta"?

J0

J0 portretas
Pagarba Lenkijai nes jau sitam istvirkeliu klanui nera ribu kada visi pagaliau supras kad tai neapsigimimas o istvirkimas ir noras itraukt i savo rata kuo daugiau sau partneriu juk jeigu ju mazuma tai netures pasirinkimo turetu jiems uzdrausti viesai gatvese buciuotis ir tas vaivorykstiniu eisenas uztenka luosint jaunima musu isproteje isrinko vaivorykstiniu seima
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių