Quantcast

Lenkijoje NATO taktinis žaidimas imituoja Rusijos agresiją Baltijos regione

  • Teksto dydis:

Varšuvoje keliolika NATO kariškių, tarp jų JAV atsargos generolas Philipas Breedlove'as (Filipas Bridlavas), buvęs vyriausiasis Aljanso pajėgų Europoje vadas, dalyvauja realistiškame taktiniame kariniame žaidime, imituojančiame Rusijos karinę agresiją Baltijos šalyse ir Lenkijoje, praneša organizatoriai ir žiniasklaida.

Sausio 23–26 dienomis vykstantis žaidimas naudoja kompiuterinį karinių veiksmų imitavimo modelį „HEGEMON Baltic Campaign“, o jo tikslas – padidinti regiono ir Aljanso supratimą apie Rusijos karinės grėsmės Baltijos šalims ir Lenkijai pobūdį, nurodo jį organizuojantis lenkų Kazimierzo Pulaskio (Kazimežo Pulaskio) fondas ir amerikiečių Potomako fondas.

Tokio pobūdžio taktinis žaidimas Lenkijoje vyksta pirmąjį kartą.

Ph.Breedlove'as antradienį sakė Lenkijos naujienų televizijai TVN24, kad šio žaidimo pagrindinis tikslas – praktiškai patikrinti, kaip būtų įgyvendinami NATO gynybos planai priešo agresijos atveju.

„Kai kada, kai kuriame, rašome planus ir juos apjungiame į vieną visumą, vertiname pajėgų struktūrą ir jų išdėstymą, mums atrodo, kad viskas yra gerai. Tik kai visa tai patikriname taktiniame žaidime arba imituojame (kompiuteriu) ... pamatome dalykus, kurių kitaip nebūtume įžvelgę“, – aiškino jis.

Kitaip negu pratybos, kuriose dalyvauja realios pajėgos, taktiniai žaidimai yra imituojami virtualiai. Jų metu vadai, gaunantys informaciją apie sąlyginio priešininko pajėgas ir jų veiksmus, priima atitinkamus atsakomuosius sprendimus. Ph.Breedlove'as aiškino, kad pratybos ir kariniai žaidimai yra „visiškai skirtingos priemonės, bet abi – labai svarbios“.

„Imitavimas yra iššūkis protui, o poligonas – iššūkis kūnui“, – sakė generolas.

Šio taktinio žaidimo ataskaita bus pateikta Lenkijos gynybos ministrui Antoni Macierewicziui (Antoniui Macerevičiui) ir viceministru Tomaszui Szatkowskiui (Tomašui Šatkovskiui), atsakingam už Strateginės gynybos apžvalgos parengimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jei ten būtų kokia nors agresija,tai iki šito laiko būtų nelikę,nei lietuvos,nei lenkijos,nei amerikos

Anonimas

Anonimas portretas
Kompiuteriniai jankių žaidimai.

juk

juk portretas
tai samoningas prieso erzinimas juk ta sekmingai darytu afrikoje
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių