Quantcast

Lenkijoje motinų grupė protestavo prieš prezidento retoriką gėjų atžvilgiu

Lenkijos gėjų motinų grupė pirmadienį Varšuvoje protestavo prieš prezidento Andrzejaus Dudos (Andžejaus Dudos) ir kitų konservatyvių politikų retoriką gėjų atžvilgiu.

Prieš birželio 28-ąją įvyksiančius Lenkijos prezidento rinkimus A. Duda intensyvina kampaniją prieš „LGBT ideologiją“, kuri, kaip jis pareiškė šeštadienį sakydamas kalbą, yra destruktyvesnė už komunizmą.

„Tai, ką sakote apie mūsų vaikus, skaudu ir nepaprastai žalinga“, – sakė demonstracijoje dalyvavusi Helena Biedron (Helena Bedron), kairiojo sparno kandidato į prezidentus Roberto Biedrono (Roberto Bedrono) motina.

„Pone prezidente, mes bijome dėl savo vaikų“, – sakė H. Biedron prie prezidento rezidencijos.

„Nenorime jų netekti vien dėl to, kad kažkas, galvojantis, esą jie – ne žmonės, užpuls juos, nužudys juos ar privers nusižudyti“, – sakė ji ir pridūrė, kad prieš gėjus nukreipta kalba „iš jų atimamas žmogiškumas“.

Valdančiosios nacionalistinės partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) remiamas ir perrinkimo siekiantis A. Duda tikisi savo kampanija pelnyti įtakingos Lenkijos Katalikų Bažnyčios ir tradiciškai mąstančios visuomenės dalies paramą.

„Komunistų laikais vaikams buvo brukama komunistinė ideologija. Tai buvo bolševizmas. Dabar žmonės bando praplauti jų smegenis nauja ideologija. Tai kažkoks neobolševizmas, – šeštadienį sakė A. Duda. – Jie bando priversti mus tikėti, kad kalbama apie žmones, bet tai – ideologija.“

Keli kiti politikai pastarosiomis savaitėmis reiškė panašią poziciją. Gėjų teisių klausimas taip pat buvo svarbus prieš spalį įvykusius parlamento rinkimus.

Kaip rodo naujausios apklausos, A. Dudą remia maždaug 40 proc. lenkų, bet jį sparčiai vejasi jo pagrindinis varžovas, Varšuvos meras centristas Rafalas Trzaskowskis (Rafalas Tšaskovskis).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vezdas

Vezdas portretas
Ko cia mums kisate savo iskrypelius? Mums nusisvilpt ant ju. Pyderai turi buti gydomi.

Vargseles.

Vargseles. portretas
As ju vietoje is gedos skradziai zeme prasmegciau.Jos pacios ir kaltos, kad isaugino iskrypelius.

FTW

FTW portretas
Čia sušiktos evropos pamatine vertybė iškripimas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių