Quantcast

Lenkijai uždegus žalią šviesą, ES sutarė dėl rusiškos naftos kainų „lubų“

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) prisijungs prie Didžiojo septyneto (G-7) šalių iniciatyvos nustatyti rusiškos naftos barelio kainų 60 JAV dolerių (maždaug 57 eurų) viršutinę ribą, penktadienį pareiškė Lenkijos ambasadorius ES.

Nustatyti mažesnes kainų „lubas“ raginusi Lenkija atsiėmė savo prieštaravimą Europos pasiūlymui ir ši kainų ribojimo priemonė bus oficialiai patvirtinta savaitgalį, pareiškė reporteriams Andrzejus Sadosis (Andžėjus Sadosis).

„Galime formaliai pritarti sprendimui“, – pažymėjo jis ir paaiškino, kad ES valstybės narės sutarė paspartinti naujo – jau devintojo – sankcijų Rusijai paketo rengimą.

ES Tarybai pirmininkaujanti Čekija ir kitų valstybių narių diplomatai pareiškė, kad susitarimas dėl naftos kainų viršutinės ribos yra patvirtintas ir jau vykdoma atitinkama biurokratinė procedūra, reikalinga tam, kad susitarimas įsigaliotų.

Nuo pirmadienio ES pradės taikyti embargą rusiškos naftos kroviniams, taigi dabar Rusijos 

„juodajam auksui“ bus taikomos ir kainų „lubos“, dėl kurių buvo politiniu lygmeniu susitarta su Vašingtonu ir turtingas demokratines valstybes vienijančia Didžiojo septyneto (G-7) grupe.

Naftos embargą A. Sadosis pavadino svarbiausia sankcija, iki šiol paskelbta Rusijai dėl vasario 24 dieną Maskvos pradėtos invazijos į Ukrainą ir tęsiamo karo prieš kaimyninę provakarietišką valstybę. 

Tačiau jis taip pat pažymėjo, jog Lenkija buvo patikinta, kad Briuselis atsižvelgs į Varšuvos ir Baltijos šalių siūlymus dėl griežtesnių priemonių būsimame sankcijų pakete.

„Rengiame naują sankcijų paketą, kuris bus skausmingas Rusijai ir brangiai jai atsieis“, – pareiškė ambasadorius.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusią savaitę įspėjo, kad bet kokie Vakarų bandymai nustatyti rusiškos naftos kainų „lubas“ turės „rimtų pasekmių“ pasaulio rinkoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sako , kad

Sako , kad portretas
dyzeliną nuo Naujų metų uždraus ....... vazelina pirksime

Lubos

Lubos portretas
Nuo gruodžio 5 dienos OPEK mažina naftos išgavimą.Tai savaime aišku,kad kainos kils.Pamastymui.

To Šaunuoliai sau s.......

To Šaunuoliai sau s....... portretas
Pakol ES vadovaus akušeriai-ginekologai,o ne ekonomistai-finansistai taip ir toliau šaudys sau į kojas
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių