Quantcast

Lenkija siunčia perspėjančias žinutes migrantams Baltarusijos pasienyje

Lenkija išsiuntė dešimtis tūkstančių trumpųjų žinučių į jos ir Baltarusijos pasienyje esančių užsieniečių mobiliuosius telefonus, siekdama atkalbėti migrantus nuo sienos kirtimo.

„Lenkijos siena yra uždaryta. BLR (Baltarusijos) valdžia jums melavo. Grįžkite į Minską!“ – rašoma žinutėse anglų kalba.

Lenkijos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad per vieną dieną, antradienį, buvo išsiųsta beveik 31 tūkst. žinučių į pasienyje esančius telefonus.

Pranešimuose taip pat buvo nuoroda į interneto svetainę anglų, prancūzų, arabų, rusų ir lenkų kalbomis, įspėjančią migrantus, kad neteisėtas sienos kirtimas „gali baigtis įkalinimu“.

„Blogėjančios oro sąlygos gali būti pavojingos gyvybei ir sveikatai. Bet koks bandymas slapstytis ir nakvoti [lauke] gali baigtis tragiškai“, – perspėjama svetainėje po šešių migrantų mirties ES pasienyje su Baltarusija.

Lenkija savo 400 km ilgio pasienio ruože dislokavo tūkstančius karių, ilgoje jo atkarpoje pastatė pjaunančios vielos užtvarą ir įvedė nepaprastąją padėtį, dėl kurios žurnalistai ir žmogaus teisių gynėjai negali patekti į pasienio teritoriją.

Nevyriausybinės organizacijos perspėja dėl sieną kertančių migrantų humanitarinės krizės, krentant oro temperatūrai, ir prašo leisti jiems suteikti medicininę pagalbą.

Vyriausybės duomenimis, nuo rugpjūčio pradžios 8 200 žmonių nebuvo leista kirsti sienos, o 1 200 ją kirto ir buvo sulaikyti.

Lenkijos sienos apsaugos pareigūnai antradienį sustabdė rekordinį skaičių – 473 migrantus, mėginusius neteisėtai patekti į šalį per sieną su Baltarusija, trečiadienį pranešė tarnybos.

Europa kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krizė.

Krizė. portretas
Batkai reik pinigų šildimo sezonui.

Andrius

Andrius portretas
Tuo tarpu Lietuvoje valdžioje tūno užsienio kontroliuojamos išgamos, net nesugebančios delegalizuoti nusikalstamo sienos kirtimo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių