Quantcast

Lenkija pradėjo tyrimą dėl nutekinto buvusio vyriausybės pareigūno susirašinėjimo

  • Teksto dydis:

Lenkijos prokurorai pradėjo tyrimą dėl kai kurių buvusio vyriausybės pareigūno elektroninių laiškų, įtarus, kad galėjo būti nutekinta įslaptinta informacija, trečiadienį pranešė šalies opozicijos įstatymų leidėjai.

Tyrimas susijęs su 2021-aisiais įvykusiu įsilaužimu į Lenkijos ministro pirmininko Mateuszo Morawieckio (Mateušo Moraveckio) padėjėjo Michalo Dworczyko (Michalo Dvorčyko), atsistatydinusio pernai, asmeninę elektroninio pašto dėžutę.

Savo ruožtu lenkų vyriausybės pareigūnai apkaltino Rusijos ir Baltarusijos programišius bei suabejojo nutekintų laiškų autentiškumu, įskaitant susirašinėjimą su M. Morawieckiu ir vyriausybės patarėjais.

Du opozicijos įstatymų leidėjai, pranešę prokurorams apie nutekinimą, sakė, kad jiems buvo nurodyta, jog pradėtas tyrimas dėl vieno iš susirašinėjimų elektroniniame pašte.

Jų teigimu, tyrimas susijęs su M. Dworczyko bendravimu su jo patarėju gynybos klausimais, teikusiu jam informaciją apie ginklus, dalis kurios buvo apibūdinta kaip „griežtai įslaptinta“.

Pasak opozicionierių, prokurorų sprendimas praėjusią savaitę pradėti tyrimą patvirtino, jog įsilaužimas į M. Dworczyko pašto dėžutę yra didelė problema, o nutekinti elektroniniai laiškai yra tikri.

„Valstybė oficialiai pareiškė, kad šis reikalas yra patvirtintas ir rimtas“, – sakė centristų partiją „Pilietinė platforma“ parlamente atstovaujantis Cezary Tomczykas (Cezaris Tomčykas)

Jis ir kitas Lenkijos Seimo narys Adamas Szlapka (Adamas Šlapka) teigė, kad aukšto rango pareigūnai susirašinėdami įslaptintais klausimais privačiais elektroninio pašto adresais, kurie nebuvo tinkamai apsaugoti, sukompromitavo M. Morawieckio vyriausybę bei valdančiąją partiją „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių