Quantcast

Lenkija planuoja statyti tvorą prie sienos su Kaliningrado sritimi

Lenkijos vyriausybė trečiadienį paskelbė, kad siekiant užkirsti kelią nelegaliam sienos kirtimui palei Rusijos Kaliningrado (Karaliaučiaus) srities ribą bus statoma tvora.

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas (Marjušas Blaščakas) apie tokį sprendimą paskelbė Varšuvoje kilus susirūpinimui, kad Rusija planuoja organizuoti migrantų srautą į Lenkiją.

„Oro uostas Kaliningrade dabar priima lėktuvus iš Vidurinių Rytų ir Šiaurės Afrikos. Nusprendžiau imtis veiksmų ir sustiprinti Lenkijos sienos saugumą“, – reporteriams sakė M. Blaszczakas.

„Jau šiandien prasidės darbas... dėl laikino barjero“ palei 210 km ilgio sieną su Kaliningrado sritimi, sakė ministras.

Nusprendžiau imtis veiksmų ir sustiprinti Lenkijos sienos saugumą.

Pasak jo, pjaunančios vielos tvora bus 2,5 m aukščio ir aprūpinta elektronine įranga.

Pernai Lenkija pastatė plieninę tvorą palei savo sieną su Rusijos sąjungininke Baltarusija dėl iš jos plūdusių nelegalių migrantų.

Nuo 2021 metų iš Baltarusijos į Lenkiją pateko ar bandė patekti dešimtys tūkstančių migrantų ir pabėgėlių, daugiausia iš Vidurinių Rytų.

Lenkų pasieniečiai ir nevyriausybinės organizacijos ir dabar kasdien praneša apie dešimtis bandymų nelegaliai kirsti Baltarusijos ir Lenkijos sieną.

Vakarai mano, kad šią nelegalią migraciją organizuoja Minskas, siekdamas destabilizuoti regioną. Baltarusijos režimas tai neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Na ką, juokėtės is sovietų, kad state tvoras ir neleido žmonių į Vakarus ? Kuo dabar patys skiriatės nuo jų ? Ogi niekuo. Tipiški fašistai ir tiek....

>tai

>tai portretas
Pas mus tvora su laikinai okupuotomis Karaliauciaus zememis jau stovi. Tik stiprios ginkluotes, per kgb rezervistus, kol kas truksta.

tai

tai portretas
kaip dabar cia lenkai mus aplenke kol bilotaite kovojo su generolais matomai gavusi nurodyma piss nusiginkluot iki apatiniu o ginklus haholams atiduot ir kas beuspultu nebutu jokios galimybes priespriesai o sauliai paslapcia iki dantu ginkluoti /valdovo/ noru piss igyvendinimu ?-;;-;;-;;=''[
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių