Quantcast

Lenkija pateikė kaltinimus nepakenčiamomis sąlygomis tigrus gabenusiems vairuotojams

  • Teksto dydis:

Lenkų prokurorai pirmadienį paskelbė, kad pateikė kaltinimus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais dviem sunkvežimio vairuotojams italams, išvežusiems 10 tigrų į sekinančią kelionę per visą Europą, per kurią vienas gyvūnas nugaišo, o likusieji „išseko“ ir „prarado norą gyventi“.

Manoma, kad šią kelionę organizavo vienas Rusijos pilietis F. Vachitovas. Prokurorai pareiškė jam kaltinimus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais praėjusią savaitę, kai spalio 22 dieną iš Italijos išvažiavęs sunkvežimis kelioms dienoms įstrigo Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje. 

Devyni kelionę išgyvenę tigrai buvo perkelti į du Lenkijos zoologijos sodus.

„Du vairuotojai, Marco A. (Markas A.) ir Alessio D. (Alesijas D.), žiauriai elgėsi su šiais tigrais, neparūpindami jiems pakankamai maisto ir vandens. Dėl to vienas iš tigrų nugaišo“, – nurodė regiono prokuratūros atstovė Agnieszka Kepka (Agneška Kepka). Ją citavo Lenkijos naujienų agentūra PAP.

Rajono teismas atmetė prokurorų prašymą suimti sunkvežimį vairavusius italus. Jiems pareikštus kaltinimus vyrai neigia.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad gyvūnų siunta buvo vienos tigrų veisyklos dovana zoologijos sodui, esančiam Rusijai priklausančiame Dagestane.

Tigrų kelionė prasidėjo netoli Romos, o baigėsi Lenkijos pasienio poste prie rytinės Koroščino gyvenvietės, kai Baltarusijos muitininkai nusprendė, kad vairuotojai pateikė ne visus reikalingus veterinarinius dokumentus.

Be to, vienam iš vairuotojų buvo pasibaigęs Baltarusijos vizos galiojimas.

Praėjusią savaitę septynis išsekusius tigrus priėmė Poznanės zoologijos sodas. Likusius du priglaudė kitas zoologijos sodas šiauriniame Čluchovo mieste.

Sustiprėję gyvūnai bus išsiųsti į gyvūnų prieglaudą Ispanijoje.

Praėjusią savaitę Poznanės zoologijos sodas socialiniame tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė, kad į pasienio postą atvykę jo darbuotojai išvydo „tikrą košmarą“.

„Tigrai buvo išsekę, dehidratavę, jų akys buvo įkritusios, kailis aplipęs išmatomis, iššutęs nuo šlapimo, [jie] patyrė stresą, prarado norą ir troškimą gyventi... Su jais buvo blogai elgiamasi, jie kentėjo ir jautė pažeminimą“, – rašoma žinutėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žinom puikiai kaip išsidirbinėja lenkų muitininkai. O čia dar ir proga sukompromituoti Rusiją...kaipgi nepasinaudoti ja ?

...

... portretas
Puikūs būsimi kepsniai... :s

Snieguolė

Snieguolė  portretas
Tai nežmogiskas žiaurumas ,kaip elgiamasi su gyvūnais , neturi būti tokie transportuojami , kurie nieko nenusimano apie gyvūnus.bausti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių