Quantcast

Lenkija pasiuntė į pasienį su Baltarusija 6 tūkst. karių migrantų srautui sustabdyti

Lenkija prie sienos su Baltarusija dislokavo 6 tūkst. karių migrantų srautui sustabdyti, antradienį pranešė gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas (Marjušas Blaščakas).

Nuo vasaros tūkstančiai migrantų, daugiausia iš Vidurinių Rytų, kirto ar bandė kirsti Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos sienas iš Baltarusijos. 

Europos Sąjunga kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

„Beveik 6 tūkst. karių iš 16-osios, 18-osios ir 12-osios divizijų atlieka tarnybą Lenkijos pasienyje su Baltarusija“, – parašė gynybos ministras socialiniame tinkle „Twitter“.

„Kariai padeda pasieniečiams saugodami valstybės sieną ir neleisdami jos neteisėtai kirsti“, – rašė jis. 

Lenkų pasieniečiai kasdien praneša apie šimtus bandymų neteisėtai kirti valstybės sieną ir kaltina baltarusių pasieniečius, kad šie padeda migrantams patekti į Lenkijos teritoriją.

Vyriausybė  dėl migrantų antplūdžio paskelbė pasienyje ekstremaliąją padėtį. Pagal jos sąlygas pasienio rajone draudžiama būti ten negyvenantiems žmonėms, įskaitant žurnalistus ir humanitarinės pagalbos darbuotojus.

Taip pat planuojama pasienyje pastatyti nuolatinę tvorą su judesio detektoriais.  

Pagalbos organizacijos kritikavo griežtą vyriausybės politiką, ypač migrantų atstūmimo praktiką, ir įspėjo apie augantį pavojų pažeidžiamiems migrantams mirtinai sušalti, kai jie bandys kirsti sieną miškais spiginant šalčiui. 

Apgręžė per 400 migrantų

Lenkijos pasieniečiai per praėjusią parą užfiksavo daugiau kaip 400 badymų neteisėtai patekti į šalį per sieną su Baltarusija, trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

„Per praėjusią parą Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje užfiksuoti 424 mėginimai neteisėtai kirsti sieną. Sulaikyti šeši neteisėti migrantai: penki Irako piliečiai ir Sirijos pilietis“, – nurodė tarnyba socialiniame tinkle „Twitter“. 

Už pagalbą neteisėtiems migrantams sulaikyti keturi asmenys – Lenkijos, Sirijos ir Irano piliečiai bei vienas palestinietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
patinka lenkai , šaunuoliai , griežtai gina savo VALSTYBĖS INTERESUS . Ne taip kaip iš ltu seimas , laižantis europai ir amerikai , šlykštūs padarai ir Lietuvos priešai .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių