Quantcast

Lenkija pasirašė su JAV susitarimą dėl branduolinės energetikos programos

Lenkija ir JAV pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo plėtojant Lenkijos branduolinės energetikos programą, pranešė Lenkijos radijas.

Dokumentą parašais patvirtino JAV energetikos sekretorius Danas Bruyette'as ir Lenkijos vyriausybės įgaliotasis atstovas strateginei energetikos infrastruktūrai Piotras Naimsky.

„Šis susitarimas yra svarbus keliais požiūriais: jis ne tik stiprina Lenkijos ir JAV santykius, bet ir demonstruoja likusiam pasauliui, kad Jungtinės Valstijos, naudodamos savo pažangias technologijas, grįžta į branduolinės energetikos verslą“, – Lenkijos radijui sakė JAV ambasadorė Lenkijoje Georgette Mosbacher.

Pagal susitarimo nuostatas, per 18 mėnesių Lenkija ir JAV parengs ataskaitą, kuri taps pagrindu Lenkijos vyriausybei priimti galutinį sprendimą dėl partnerio pasirinkimo branduolinės energetikos programos įgyvendinimui.

Per šį laiką JAV branduolinės energetikos kompanijos atliks parengiamuosius darbus galimai atominės elektrinės statybai Lenkijoje.

Jungtinės Valstijos yra pasirengusios teikti tiek technologijas, tiek ir finansavimą Lenkijos branduolinės energetikos programos įgyvendinimui, pažymi Lenkijos radijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
tai lenkai elektrą dažys žaliai?

tulpes@lrpk.lt

tulpes@lrpk.lt portretas
As manau, kad oziu ferma privalo kuoi skubiau pradeti taikyti sankcijas Lenkijai ir jokio elektros pirkimo is Lenkijos

Hahaha

Hahaha portretas
Deja ,kai dvi debilu šalys susitaria tuom ko nesupranta gaunasi 0 ir dar blogiau ,o ypač kas jiems leis o trečią eilinį kartą isdurs tuo beprovius šaunus invalidais smegenų slehtos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių