Quantcast

Lenkija modernizuoja pajėgas: iš JAV pirks raketų sistemas

  • Teksto dydis:

Lenkijos vyriausybė sekmadienį paskelbė planuojanti įsigyti iš Jungtinių Valstijų 20 salvinės raketų ugnies sistemų, Varšuvai modernizuojant savo ginkluotąsias pajėgas.

Ši 414 mln. dolerių (364,9 mln. eurų) sutartis turėtų būti pasirašyta trečiadienį, JAV Valstybės departamentui ir Kongresui pritarus planams parduoti Lenkijai 20 raketinės artilerijos sistemų HIMARS ir susijusios įrangos.

Pentagonui pavaldi Gynybos saugumo bendradarbiavimo agentūra (DSCA) lapkritį pranešė, kad šiuo pardavimu siekiama sustiprinti regiono saugumą ir padėti modernizuoti Lenkijos kariuomenę.

Agentūra tuomet nurodė, kad HIMARS leidimo įrenginiai, gaminami bendrovės "Lockheed Martin", ir susijusi įranga gali kainuoti apie 655 mln. dolerių.

Pasak Lenkijos gynybos ministerijos, HIMARS raketos raketų veikimo atstumas – iki 300 kilometrų.

Premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) ir gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas (Marjušas Blaščakas) sekmadienį gyrė šį susitarimą, tapsiantį pastangų atnaujinti Lenkijos ginkluotąsias pajėgas svarbia dalimi.

Lenkijos vyriausybė praeitą mėnesį pasirašę 683,4 mln. zlotų (159 mln. eurų) vertės sutartį dėl pirmųjų keturių amerikietiškų sraigtasparnių „Black Hawk“ pirkimo šalies specialiosioms pajėgoms. Šie orlaiviai bus pagaminti „Lockheed Martin“ priklausančios Lenkijos įmonės „PZL Mielec“.

Be to, Lenkija pernai kovą pasirašė, anot pareigūnų, istorinę sutartį dėl amerikietiškų oro erdvės gynybos sistemų "Patriot" pirkimo už 4,75 mlrd. dolerių.

Pirmosios „Patriot“ sistemos į Lenkiją turėtų būti atgabentos 2022 metais, o kitos – 2024 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nokis

nokis portretas
Cia vienas durnelis raso apie Lenkijos isnykima,kitas,o gal tas pats rusas,apie pasidalinima i kelias dalis.Lenkija negali pasidalinti,nes yra monolitine tautiskai valstybe-97 proc. pilieciu lenku tautybes.Pasidalinti gali tik rusija,kur 25 proc.ne rusu,o jei su gasarbeiteriais,tai ir visi 30 procentu.Lenkija stipriai ginkluojasi ir taps neiveikiamas kasnis rusu nacistams.Mums tik i nauda.O tokiu raketu reiketu ir Lietuvai.Uzdengtume visa Karaliauciaus sriti ir puse Gudijos.

...

... portretas
Į kelias dalis Lenkija dabar bus padalyta?

MOCIUTE

MOCIUTE portretas
saunuoliai lenkai ,kovoja uz savo valstybe,kai kam tik mokintis is lenku meile ir pagarba tevynei,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių