Quantcast

Lenkai seka Lietuvos pavyzdžiu: renka pinigus „Bayraktar“ dronui

  • Teksto dydis:

Lietuvos pavyzdys, kai paprasti žmonės, surinkę pinigus, nupirko Ukrainai „Bayraktar“ droną, įkvėpė ir kitas šalis.

 

 

Praėjusią savaitę pinigus keliems „Bayraktar“ dronams surinko civiliai Ukrainos žmonės, o dabar tokio darbo ėmėsi ir Lenkija.

Apie pinigų rinkimą „Bayraktar“ dronui, kuris atiteks ukrainiečiams, savo feisbuko paskyroje pranešė Lenkijos žurnalistas Slawomiras Sierakowskis.

„Suduokime jiems smūgį. Nupirkime Ukrainai „Bayraktar“. Lietuviai labai greitai surinko pinigų, o droną gaminanti bendrovė nusprendė vieną droną padovanoti Ukrainai, o už surinktus pinigus pagelbėti ukrainiečiams. Vėliau taip nutiko su kitomis rinkliavomis. Dabar mūsų laikas. „Bayraktar“ kare buvo labai naudingi, jų dėka  ukrainiečiams pavyko apginti Kyjivą. Tačiau ukrainiečiams jų trūksta. Prisimenate Mariupolį? Dalyvaukime šioje kovoje. Paaukokite ir skleiskite žinią!“, – parašė S. Sierakowskis.

Lenkai išsikėlė tikslą per mėnesį surinkti 22 500 000 zlotų.

„Lietuviai tai padarė per tris dienas, nors jų yra dešimt kartų mažiau. Mes taip pat galime tai padaryti“, – įsitikinęs S. Sierakowskis.

Penktadienio vakarą, 20.30 val., žurnalistas pranešė, kad jau pavyko surinkti 1 400 000 zlotų.

Primename, kad Turkija nusprendė padovanoti kovinį droną „Bayraktar“ Lietuvai, kai žurnalisto ir visuomenininko Andriaus Tapino įsteigtos „Laisvės TV“ akcijos metu žmonės paaukojo jam reikalingą sumą.

Lietuvos gyventojai paaukojo per 5,9 mln. eurų nupirkti bepiločiam lėktuvui „Bayraktar“, kad jis būtų perduotas Rusijos užpultai Ukrainai.

Paskatinti lietuvių rodomo pavyzdžio, Ukrainos žmonės pradėjo rinkti pinigus nepilotuojamiems koviniams orlaiviams „Bayraktar TB2“. Buvo planuojama per septynias dienas surinkti 500 mln. grivinų (apie 17 mln. dolerių). Šį planą ukrainiečiai įgyvendino per tris dienas, tačiau surinkta suma viršijo visus lūkesčius.

 Ukrainiečiai per tris dienas surinko 600 milijonų grivinų.

 


Šiame straipsnyje: BayraktarLenkijakaras Ukrainojerenka pinigus dronuiSlawomiras Sierakowskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių