Quantcast

Lenkai koronavirusą naikina kontrabandiniu spiritu

Su koronaviruso pandemija kovojanti Lenkija dezinfekcijai panaudos beveik pusę milijono litrų konfiskuoto gryno etilo alkoholio.

Kaip ir kitos ES valstybės, Lenkija ėmėsi plataus masto priemonių, siekdama sustabdyti COVID-19 viruso plitimą. Be kita ko, valdžia uždarė sienas užsieniečiams, o šalies gyventojai raginami dirbti iš namų.

Tačiau Lenkijai, kaip ir kitoms Bendrijos narėms, trūksta būtiniausių medicininių priemonių, tokių kaip kaukės ir dezinfekciniai skysčiai.

Lenkijos valstybės prokuratūra penktadienį pranešė, kad „valstybinėms institucijoms skubiai perduos baudžiamojo proceso metu konfiskuotą etilo alkoholį“.

„Skaičiuojama, kad tai yra mažiausiai 430 tūkst. litrų“, – sakoma pranešime. 

Keli tūkstančiai litrų jau naudojami dezinfekuoti viešuosius pastatus ir transportą.

Šiaurės rytuose esančio Olštyno ugniagesiams skirta tūkstantis litrų gryno alkoholio, o trys regiono ligoninės iš viso gavo 2 500 litrų, naujienų agentūrai AFP sakė vietos muitinės administracijos atstovė Marta Rosiak.

Be ligoninių, kontrabandinis spiritas taip pat bus paskirstytas policijai, pasieniečiams ir kitoms viešosioms tarnyboms.

Lenkijos teisėsauga dažnai kovoja su nelegaliomis spirito varyklomis, ypač skurdesniuose šiaurės rytuose, besiribojančiose su Baltarusija ir Karaliaučiaus sritimi.

Samanė iš bulvių ar grūdų daugiausia varoma neturtingesnėse kaimo vietovėse, kur pigi naminė degtinė yra daug populiaresnė nei legalus alkoholis.

38 mln. gyventojų turinčioje Lenkijoje iki šiol patvirtinti 432 koronaviruso infekcijos atvejai, o penki žmonės mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Spiritas - nuostabi priemonė dezinfekcijai iš vidaus.

Skelbkit

Skelbkit portretas
Komentarus feisbuke!!! Tada bus naudos O dabar paloja kaip šunis ir baigesi

Anonimas

Anonimas portretas
Saunolei lenkai matosi kad ju valdzia galvoja su galva ne taip kaip Lietuvos valdzia galvoja su siknomis matosi kad ten viriausibei rupi zmones ir savo valiuta isaugojo neisivede euro nors ir euruosojuse stovi o musu AVINAI PRASIKO SAVO LITA :-)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių