Quantcast

Lemiamas sakinys dar neištartas

  • Teksto dydis:

Viena didžiausių šio politinio sezono intrigų JAV – prezidento Joe Bideno planai dėl rinkimų 2024-aisiais. Jis pats kol kas neskuba sklaidyti abejonių miglos. Dar daugiau: šventinį Velykų pirmadienį J. Bidenas pasakė norįs siekti dar vienos kadencijos, tačiau oficialiai apie tai pranešti esą dar anksti. „Planuoju kandidatuoti, (...) bet dar nesame pasirengę apie tai paskelbti“, – sakė J. Bidenas interviu NBC laidai „Today“ pirmadienį prieš Velykų renginį Baltuosiuose rūmuose.

Jei sprendimas priimtas, kodėl apie jį oficialiai nepaskelbus? Gal sprendimas priimtas, tačiau jis neigiamas, todėl, nenorint sumenkinti likusių kadencijos metų, šią žinią bus stengiamasi paskelbti kaip galima vėliau?

Ši žinia vėl šliūkštelėjo žibalo į diskusijų ugnį. Prezidento reitingai pernai pakilo, o parlamento rinkimuose demokratams sekėsi geriau, nei baimintasi. Kai apie savo norą vėl varžytis dėl Baltųjų rūmų paskelbė Donaldas Trumpas, abejonių, kad iššūkį antrąkart priims ir J. Bidenas, dar labiau sumažėjo.

Tačiau net tarp demokratų yra politikų, kritiškai vertinančių dabartinio prezidento kandidatūrą.

Paradoksas, tačiau kai kalbama apie galingiausios valstybės prezidentą, svarbus tampa argumentas, kurį eilinis pilietis ne tik laikytų įžeidžiu, bet net ir drąsiai galėtų užginčyti teisme: amžius. Net ir ištikimi demokratų rėmėjai skaičiuoja: 2024 m. rinkimų metu J. Bidenui būtų 81 metai, antrosios kadencijos pradžioje – 82 metai, o pabaigoje – 86 metai.

Viena vertus, J. Bidenas jau yra vyriausias prezidentas JAV istorijoje. Kita vertus, naujausios technologijos, medicinos pažanga kiekvieną naują kadenciją šalies lyderiui leidžia gyventi ir dirbti vis patogesnėmis, sveikatą vis labiau tausojančiomis sąlygomis.

Vasarį atlikta agentūros AP apklausa atskleidė, kad tik 37 proc. demokratų nori, jog J. Bidenas siektų antros kadencijos. Prieš praėjusių metų vidurio kadencijos rinkimus tokių buvo 52 proc.

Naujausios technologijos, medicinos pažanga kiekvieną naują kadenciją šalies lyderiui leidžia gyventi ir dirbti vis patogesnėmis, sveikatą vis labiau tausojančiomis sąlygomis.

Nors J. Bidenas teigiamai vertina savo iniciatyvas įstatymų leidybos srityje ir gebėjimą valdyti, papildomi pokalbiai su apklausos dalyviais atskleidė: kliūtimi J. Bidenui siekti antros kadencijos daugelis laiko jo amžių. Žmonės atkreipė dėmesį į prezidento kosulį, eiseną ir mano, kad didžiausią įtampą keliantis darbas geriau tiktų jaunesniam žmogui. Demokratų, teigiančių, kad J. Bidenas turėtų vėl kandidatuoti į prezidentus, sumažėjo daugiausia tarp jaunesnių žmonių.

Kad ir koks būtų galutinis J. Bideno sprendimas, jau aišku, su kuo jam teks varžytis rinkimuose norint įveikti pirmąjį slenkstį. Apie savo kandidatūras oficialiai jau yra pranešę du demokratai. Buvusio JAV prezidento Johno F. Kennedy sūnėnas Robertas Kennedy jaunesnysis apie savo kandidatūrą paskelbė balandžio pradžioje. Jis vertinamas gana prieštaringai, be kita ko, dėl savo pasisakymų per pandemiją. Kita demokratė, paskelbusi apie savo kandidatūrą, – 70-metė rašytoja Marianne Williamson. Abu – skirtingai nei revanšo sieksiantys respublikonai – yra pasmerkti pralaimėti 50 metų patirtį nacionalinėje politikoje skaičiuojančiam J. Bidenui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> NA

 > NA portretas
Atidžiau įsižiūrėk grynas demonas, akys satanisto. Karlikas kruvinasis klounas iš 95 kvartalo???

o

o portretas
kremliuje darbuojasi korumpuota šaika, kurios viršūnėje – krikštatėvis; jis yra putlerio iškamša – tai buriatas, tai jakutas, tai čečėnas, ir kt., trumpiau sakant, - jis „rusas“..., Na, o nepatenkinti draugeliai - oligarchai, pasitaikius progai nebežino, kurį verst iš sosto, kuris tikrasis; mat, bijo suklysti…

botoksinį

botoksinį portretas
matė visas pasaulis, tiesiog gėrėjosi putlerio reveransais ant ledo, kai čiuožė ant pilvo nukritęs, o nosimi arė, valė ledo areną...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių