Quantcast

Latvijos valdančiosios koalicijos partijos nepasidalija postų būsimoje vyriausybėje

  • Teksto dydis:

Latvijos valdančiosios koalicijos partijoms pirmadienį vėl nepavyko susitarti dėl pasidalijimo atsakomybės sritimis būsimoje vyriausybėje, o centro dešiniųjų Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ZZS) pateikė naują pasiūlymą, pagal kurį kiekvienai iš trijų koalicijos partnerių turėtų atitekti po penkis postus.

Premjerė Laimduota Straujuma iš centro dešiniųjų partijos „Vienybė“ pirmadienį žurnalistams sakė, jog kol kas koalicijos partnerėms nesiseka rasti konsensuso dėl postų paskirstymo būsimoje vyriausybėje.

Trys valdančiosios partijos - „Vienybė“, ZZS ir konservatyvus nacionalistų Nacionalinis aljansas - pirmadienį vakare ketino surengti partijų tarybų posėdžius aptari pasiūlymus tolesnėms deryboms dėl būsimos vyriausybės sudėties, įskaitant ZZS pasiūlymą skirti visoms koalicijos partnerėms po penkis postus.

Pirmadienį planuotas trišalis susitikimas buvo atidėtas, nes visos koalicijos partnerės toliau atkakliai laikosi savo pozicijų, sakė Nacionalinio aljanso atstovas Imantas Paradniekas, pridūręs, jog tikisi, kad partijoms galiausiai visgi pavyks rasti sprendimą.

Pasak I.Paradnieko, bendras darbas rengiant būsimos vyriausybės programą gali padėti partijoms rasti geriausius kandidatus į ministrų postus ir galiausiai susitarti dėl pasidalijimo atsakomybės sritimis.

ZZS frakcijos parlamente vadovas Augustas Brigmanis taip pat išreiškė įsitikinimą, kad partijoms visgi pavyks rasti kompromisą, nors tam reikės visų koalicijos partnerių nuolaidų.

Praėjusį penktadienį „Vienybei“ ZZS ir Nacionaliniam aljansui taip pat nepavyko susitarti dėl pasidalijimo postais būsimoje vyriausybėje, todėl buvo sutarta pratęsti derybas kitą savaitę.

Naujas trišalis koalicijos partnerių susitikimas numatytas trečiadienį, spalio 22 dieną.

Nacionalinio aljanso atstovas Robertas Zylė kiek anksčiau BNS sakė, kad daugiausiai nesutarimų kyla dėl aplinkos apsaugos ir regionų vystymo ministro posto, kurio nori ir Nacionalinis aljansas, ir ZZS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių