Quantcast

Latvijos specialistai paneigė pranešimus apie neva aptiktą naujos atmainos koronavirusą

Latvijoje iki šiol nėra aptikta naujos atmainos pandeminio koronaviruso, ketvirtadienį pareiškė Ligų prevencijos ir kontrolės centras (SPKC), paneigdamas anksčiau vienos ligoninės paskelbtus įtarimus.

Anksčiau ketvirtadienį centriniame Uogrės mieste veikiančios ligoninės vadovas Dainis Širovas pranešė, kad šioje gydymo įstaigoje nustatyta medikų ir pacientų užsikrėtimo naujos atmainos koronavirusu atvejų.

Pasak jo, naujos atmainos virusas laikomas labiau užkrečiamu ir pavojingesniu; jis sukelia sunkius simptomus. D. Širovas nurodė, kad medikai yra susirūpinę.

Tačiau SPKC atstovė Ilzė Araja sakė, kad išanalizavus paimtus mėginius laboratorijose iki šiol jokių užsikrėtimo naujos atmainos koronavirusu Latvijoje neužfiksuota.

SPKC pažymėjo, kad naujos atmainos koronavirusas, neseniai atrastas Jungtinėje Karalystėje, užsikrėtusiems nesukelia sunkesnių simptomų nei iki iki šiol plitusių padermių patogenai, bet, kaip manoma, yra daug užkrečiamesnis.

D. Širovas vėliau sakė, kad naujos atmainos koronaviruso tarp jo ligoninėje gydomų COVID-19 pacientų iki šiol nebuvo aptikta laboratoriniais testais, bet stebimas didesnis užkrečiamumas ir sunkesni užsikrėtusiųjų simptomai paskatino iškelti prielaidą, kad šiuo metu plintantis užkratas labai skiriasi nuo plitusio pavasarį, per pirmąją pandemijos bangą.

Atsižvelgdama į pranešimus apie naujos atmainos viruso plitimą Jungtinėje Karalystėje, Latvija nuo gruodžio 21-osios iki sausio 1-osios draudė keleivių judėjimą į JK ir iš jos. Šiuo metu visi iš JK ir Pietų Afrikos Respublikos į Latviją atvykstantys asmenys privalo pasidaryti COVID-19 testą ir izoliuotis 10 dienų.

Anksčiau Ligų prevencijos ir kontrolės centras pranešė, kad apie užsikrėtimo naujosios atmainos virusu atvejus taip pat paskelbta Danijoje, Nyderlanduose, Islandijoje ir Australijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių