Quantcast

Latvijos šių metų biudžetas gali būti priimtas tik balandį

  • Teksto dydis:

Latvijos parlamentas 2019 metų valstybės biudžeto įstatymą gali priimti tik balandžio pradžioje, pareiškė vyriausybės vadovas Krišjanis Karinis.

Pasak jo, vyriausybė šių metų biudžeto projektą planą ketina svarstyti antradienį, o trečiadienį numatytas parlamento frakcijų atstovų pasitarimas dėl pagrindinių biudžeto sudarymo principų.

K. Karinis pabrėžė, jog jokie nauji mokesčiai ar esminiai mokesčių pakeitimai neplanuojami.

Finansų ministerija tikisi, jog 2019 metų biudžeto įstatymo projektas parlamentui bus perduotas svarstyti kovo 8-ąją.

2019-uosius Latvija pradėjo turėdama taip vadinamą laikinąjį biudžetą, per tris mėnesius po parlamento rinkimų spalio pradžioje nepavykus suformuoti vyriausybės. Ji buvo patvirtinta tik praėjusią savaitę.

Prezidento Raimondo Vėjuonio pasirašytos atitinkamos valstybės biudžeto ir finansų valdymo įstatymo pataisos skelbia, jog 2019-aisiais iždo išlaidos per mėnesį negalės viršyti 2018 metų biudžeto išlaidų 12-osios dalies. Tokia tvarka galios tol, kol įsigalios 2019 metų biudžeto įstatymas, patvirtintas naujosios vyriausybės ir priimtas parlamento.

Pasitraukianti vyriausybė buvo patvirtinusi 2019 metų biudžeto planą, kuriuo numatytos 9,178 mlrd. eurų įplaukos (217 mln. eurų didesnės nei 2018-aisiais) ir 9,205 mlrd. eurų išlaidos (96 mln. eurų didesnės).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trupinelis

Trupinelis portretas
Keturis mėnesius be biudžeto! Ir jokios bedos. O mūsų gandragalviai ko tik ne prigalvoja, kad tik savo ne kompetencija paslėpti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių