Quantcast

Latvijos prezidentas: 1945-ųjų gegužės 8-oji neatnešė laisvės Baltijos šalims

1945-ųjų gegužės 8-oji atnešė išlaisvinimą daugeliui Europos tautų, bet ne Baltijos šalims, sekmadienį Rygoje per vainikų padėjimo ant Brolių kapų ceremoniją sakė Latvijos prezidentas Egilas Levitas.

Minint Nacizmo žlugimo ir Antrojo pasaulinio karo aukų atminimo dieną, E. Levitas pabrėžė, kad 1945-ųjų gegužės 8-oji atnešė išlaisvinimą Norvegijai, Danijai, Nyderlandams, Belgijai ir kitoms Europos šalims, net ne Latvijai, Estijai ir Lietuvai, nes Baltijos šalyse vienas okupacinis režimas buvo pakeistas kitu.

„1945 metų gegužės 8-ąją visas pasaulis galvojo: „Daugiau niekada!“. Tačiau dabar matome, kad šis pažadas nebuvo ištesėtas. Todėl privalome būti drauge su Ukraina, kad neleistume agresoriui laimėti“, – pabrėžė Latvijos prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chutin puilo

chutin puilo portretas
Laaa la laaa lala… :)))

Ką gi

Ką gi portretas
Latvijos Prezidentas galėjo pasakyti tiesiai-šviesiai- Pabaltijys su Karaliaučiaus sritimi buvo atiduoti ar padovanoti Tarybų Sąjungai .

Teisybe

Teisybe portretas
Tikimes, kad po karo Ukrainoje pralaimejimo, kremliaus fasistai bus teisiami uz 2 Pasaulinio ir uz karo Ukrainoje padarytus nusikaltimus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių