Quantcast

Latvijos premjeras įpareigojo ministrą parengti priemones energijos išteklių kainoms stabilizuoti

Latvijos premjeras Krišjanis Karinis įpareigojo ekonomikos ministrą Janį Vitenbergą per dvi savaites pateikti vyriausybei pasiūlymus, kaip stabilizuoti energijos išteklių kainas ir sumažinti išlaidas šildymui.

Tai penktadienį pranešė ministrų kabineto vadovo biuras.

„Mes matome, kad pastaraisiais mėnesiais energijos išteklių kainos visame pasaulyje smarkiai išaugo dėl įvairių veiksnių. Tai taip pat atsiliepia mūsų piliečiams ir verslui, todėl vyriausybė jau priėmė kai kuriuos sprendimus, kad būtų sušvelninti energijos išteklių kainų augimo padariniai, padidinta parama pagyvenusiems žmonėms ir pažeidžiamoms gyventojų grupėms. Taip pat svarbu vertinti ilgalaikę perspektyvą ir ieškoti sprendimų, kaip stabilizuoti energijos kainas ateityje ir padaryti jas maksimaliai prognozuojamas“, - sakė K. Karinis.

Latvijos vyriausybė anksčiau jau panaudojo kelis valstybės paramos gyventojams energijos išteklių kainų augimo sąlygomis mechanizmus, tarp kurių – 20 eurų per mėnesį išmokos nuo koronaviruso pasiskiepijusiems pagyvenusiems žmonėms šildymo sezono metu, padidintos būsto pašalpos, sumažintas elektros energijos skirstymo tarifas ir kt.

Pats J. Vitenbergas anksčiau pareiškė vėl siūlysiąs partneriams iš vyriausybinės koalicijos sumažinti pridėtinės vertės mokestį elektros energijai, gamtinėms dujoms, šilumai ir kurui skirtai medienai. Premjero partija „Naujoji vienybė“ anksčiau šį pasiūlymą atmetė.

Kompanija „Latvijas gaze“ praėjusių metų pabaigoje pranešė, kad Latvijos gyventojų nuo 2022 metų sausio 1 d. laukia rekordinės dujų kainos – tarifai išaugs 54-93 proc. priklausomai nuo vartojimo apimties. Bendrovės „Augstsprieguma Tikls“ duomenimis, vidutinė elektros energijos kaina Latvijos prekybos zonoje 2021 metais 2,6 karto viršijo vidutinę jos kainą 2020 metais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių